Kabala ir šio pasaulio mokslai

Kabala ir kiti mokslai

Klausimas (efm): Jūs rašėte: „Kabala pritaria tam, kas kyla iš patirties ir griežtai mokslinių tyrinėjimų.“ Paaiškinkite, kaip kabalistas, kam būtent paprastame moksle pritaria kabala?
Atsakymas: 1. Visa tai, kas būtina gyvūnui, t.y. minimaliai normaliam kūno egzistavimui gyvūninių kūno norų rėmuose – sukuria pusiausvyrą tarp žmogaus ir gamtos, Kūrėjo, ir todėl kabalai yra priimtina.
2. Visa, kas peržengia protingų kūno norų (maistas, seksas, šeima) ribas, yra perteklius ir todėl kenkia tiek kūnui, tiek sielai, tiek ir mus supančiai gamtai bei žmogaus pusiausvyrai su ja. Paprastai šis perteklius atsiranda dėl visuomenės įtakos.
3. Tačiau be kūno norų yra tokie, kurie kyla tik visuomenėje (jeigu žmogus gyventų vienas miške, tokie norai nekiltų), t.y. turto, šlovės, valdžios ir žinių norai.
2-ieji ir 3-ieji norai pažeidžia mūsų pusiausvyrą su gamta šiame pasaulyje ir tolina žmogų nuo altruizmo. Būtent tam, kad patenkintų pastaruosius norus, yra vystomas žemiškasis mokslas ir todėl jis žmogui kenkia. Juk vystosi iš egoistinių žmogaus paskatų . Įsivaizduokite, jeigu žmogus nesiruoštų kariauti, prekiauti, netrokštų įgyti mokslinių laipsnių, tapti mokslinių premijų laureatu, – argi mokslas vystytųsi? Todėl greitai mokslą ištiks krizė, prasidės jo sąstingis ir tada vėl atgims kabalos mokslas. Atsakymas trumpas, todėl neįtikinamas, – rekomenduoju išklausyti mano paskaitų ciklą pagal Baal Sulamo straipsnį „Kabalos mokslo palyginimas su išoriniais mokslais“.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>