Senas naujos krizės sprendimo būdas

Krizė, globalizacija

Pranešimai: Šiandien visame pasaulyje bandoma rasti benzino krizės sprendimą. Kaina ir toliau auga tokiu greičiu, paskui kurį sunku spėti.
Mikroautobusų ir sunkvežimių vairuotojai grasina: 10-čiai dienų užtvers šalies kelius, protestuodami prieš benzino kainų kilimą.
JAV darbdaviai nori sutrumpinti darbo savaitę iki 4 darbo dienų. Jie siūlo vieną iš savaitės dienų dirbti namuose arba pratęsti darbo dieną iki 10 valandų ir taip sutaupyti benzino. Naftos kainų kilimas paveikė ir aukštųjų technologijų įmones: Matrikso darbuotojams siūlomi pinigai už benzino sunaudojimo mažinimą. Dirbantysis, kuris sumažins per mėnesį sunaudojamo benzino kiekį, gaus pusę sutaupyto benzino sumos pinigais. Mano vyro darbe jau šiandien prasidėjo atleidimai iš darbo… Padėtis blogės? Ar studijuodami kabalos mokslą mes galime praeiti tokias situacijas greičiau arba visai jų išvengti ?
Atsakymas: Galim! Bet kol pasaulis per kančias arba padedamas mūsų aiškinimų neaptiks visų savo problemų priežasties, problemos nedings, o kils vis aštriau, duodamos užuominas, kaip jas spręsti – suvokiant nuoširdaus ryšio tarp žmonių nebuvimą ir būtinybę susijungti virš savo asmeninio egoizmo.
Tai vis ta pati problema, kurią Abraomas suvokė dar senovės Babilono civilizacijoje. Taip pat jis atskleidė ir problemos sprendimą – kabala padeda sujungti visus kartu. (žr. knygą „Babilono bokštas. Paskutinis aukštas“). Jis suprato ir tai, kad visi iš karto negali įsisąmoninti viso egoizmo ydingumo, tai gali padaryti tik nedidelis žmonių kiekis. Surinko juos ir suvienijęs sukūrė grupę. Likusieji turi tęsti savo egoistinį vystimąsi. Iki XX amžiaus pabaigos, kaip prieš 2000 metų parašyta knygoje „Zohar“.
Šiandien ta grupė – mes, Bnei Baruch. Tai pačiai civilizacijai siūlome tą patį sprendimą. Skirtumas tik toks, kad šiandien mes esame paskutinėje, galutinėje egoizmo vystymosi stadijoje – toliau vystytis jis negali, toliau tik egoistinė tuštuma (griovimas, naikinimas). Benzino ir maisto taupymas nieko neduos, nepadės niekas, – tik egoizmo ištaisymas, mūsų susijungimas į vieną visumą – Adomą – visuotiniame tarpusavio davime ir meilėje. Arba mums visiems…! (ne visiems: liks nedidelė dalis, kad vis dėlto pabaigtų išsitaisymą).

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>