Finansinė krizė sukėlė antisemitizmo bangą

Antisemitizmas

Pranešimas (France info): Finansinė Amerikos krizė internete sukėlė antisemitinio turinio pareiškimų bangą. Bloguose ir forumuose pasirodė šimtai įžeidžiančių pasisakymų dėl paskolų krizės paveikto žlugusio investicinio banko „Lehman Brothers“ ir kitų organizacijų. Pasak šių pasisakymų autorių, būtent žydai, kontroliuojantys vyriausybę ir valstybės finansų sistemą, yra kalti dėl susiklosčiusios padėties. Žydai kaltinami bandymu sugriauti JAV.
Komentaras:Įvadas į knygą Zohar“, 66-71, (santrauka):
Kai Izraelio tauta deda pastangas, tobulindama sielą, pasaulio tautos supranta ir vertina ją. Tačiau kai Izraelio tauta menkina dvasingumo didybę, ji lemia tai, kad pasaulio tautos iškyla virš jos, ją kaltindamos ir žemindamos.
Dvasingumas išaukštinamas tiktai studijuojant kabalą. Tokiu atveju pasaulio tautos pripažįsta, kad Izraelis yra ypatingas, nes saugo pasaulio ištaisymo metodiką. Bet kai Izraelio tauta neužsiima sukūrimo tikslo išaukštinimu, tada pasaulio tautos niekina ją, laikydamos nenaudinga ir žalinga pasauliui.
Taigi Izraelio likimas priklauso tiktai nuo kabalos studijavimo, o visas jo nuopuolis – kabalos nuvertinimo padarinys. Vargas tiems, kurie niekina kabalą, – jų veiksmai pasaulyje sukelia alkį, skurdą, žiaurumą, pažeminimą, žudymus ir griovimą.
Talmudas sako: „Visos nelaimės, ateinančios į pasaulį, skirtos tiktai Izraeliui.“
Tikunei Zohar sako: „Niekinantieji kabalą savo veiksmais sukelia badą, skurdą,  žiaurumą, pažeminimą, žudymus ir griovimą visame pasaulyje.“
Tačiau jei jie sau ir visam pasauliui atskleis ištaisymo metodą, tada visos pasaulio tautos pripažins Izraelio svarbą, ir išsipildys pranašystė: „Ir atves tautos Izraelį į jo vietą, ir priims Izraelio namai tautas kaip paveldą Kūrėjo žemėje“. Ir išsipildys knygos Zohar žodžiai: „Dėl Kūrėjo gailestingumo šios knygos galia išvaduos juos iš dvasinės tremties.“ Amen!
Papildomas komentaras: Tačiau įmanoma ir kitokia įvykių eiga. „Patriotinės“ kiekvienos šalies jėgos kartu su nuskurdusia vidutine klase sukurs situaciją, panašią į tą, kuri buvo Vokietijoje 1929 metais, kai žmonės pradėjo reikalauti stiprios valdžios ir kompensacijos už savo pažeminimą. Taip kilo fašizmas ir nacizmas. Baal Sulamas apie tokią alternatyvą kabalos keliui rašo knygoje „Pakutinioji karta“. Gali būti, kad Rusija yra arčiau to nei bet kokia kita šalis.

1 komentaras

Vienas atsiliepimas

  1. Vlad  •  13 spalio, 2008 @21:03

    Istikruju, skaitydamas uzsenio interneta matau kad visas pasaulys iesko kaltu del krizes… Ir tik Lietuvoi 90% delfio skaitoju (iskaitant pona Kirkila) mano jok jokios krizes nera… Ar istikruju, Lietuva yra stebuklu krastas? Ar sitie zmones yra visiskai akli?

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>