Vadovas krizės metui – 1

Krizė, globalizacija

Klausimas: Visi kalba, kad krizę sukėlė Amerika, o jūs sakote, kad ji sisteminė, nes kilo todėl, kad mes patekome į globalių ryšių sistemą. Kas teisus?
Atsakymas: Abi nuomonės teisingos, nes Amerika, kaip labiausiai išsivysčiusi pasaulio šalis, pirmoji aptiko šią (globalią, o ne savo!) krizę. Kitus ji pasieks tik per kažkiek laiko (pvz., iki Izraelio ji dar neatėjo). Taigi Ameriką koneveikia be reikalo – dėl jos ekonomikos klesti Europa, Kinija, Japonija, Emyratai ir net Rusija. Todėl, kad Amerika viską perka. Dabar liausis pirkusi ir visi supras, kaip tai buvo gerai! Jūs patys galėsite atsakyti į daugelį klausimų, jeigu žiūrėsite į viską, kas vyksta, kaip į vieno vieningai veikiančio organizmo gyvenimo įvykius…

Klausimas: O kodėl krizė prasidėjo nuo bankų?
Atsakymas: Todėl, kad jie yra visos Amerikos ekonomikos pagrindas, laisvosios rinkos pavyzdys. O dabar juos supirkinėja valstybė. Rinkos laisvė bus apribota, kaip ir Europoje. Tačiau būtent pinigai, turtas – žemiško prisipildymo ekvivalentas, tai, kas „riša“ žmones tarpusavyje, leis mums greitai suprasti, kad bendras krizės pagrindas yra egoistiniai žmonių santykiai ir kad, norint išgyventi, būtina juos pakeisti tarpusavio rūpinimusi.

Klausimas: Tačiau rūpestis kitu bus egoistinis, kaip kad šiandien darbdavys „rūpinasi“ darbuotojo sveikata?
Atsakymas: Absoliučios visų pasaulio žmonių ir įmonių tarpusavio priklausomybės sistema taip greitai aiškėja, kad netrukus kiekvienas tiesiog savo kailiu jausime mūsų santykių – valstybinių, o po to ir asmeninių – svyravimus. Suvokimas, kad sėkmė ir saugumas priklauso nuo tarpusavio santykių (ne išorinių, o vidinių, jaučiamų širdyje) privers mus ieškoti būdų, kaip neapykantą ištaisyti į meilę!

Klausimas: Kas šį laikotarpį išgyvens lengviau?
Atsakymas: Kas mažiau susijęs su visu pasauliu. Organizme, kai skauda koją, pilvą, ranką – skausmas jaučiamas galvoje. Todėl šalys bandys atsitolinti nuo globalizacijos. Tačiau tai joms nepadės, nes tokiu atveju jos nustos vystytis. Be visaverčio bendravimo, keitimosi jų vystymasis sustos ir pasuks atgal į feodalizmą. Visi instinktyviai bandys grįžti atgal, tačiau tuo tik lėtins procesą ir gaus dar stipresnius smūgius, – kaip „apgydant“, neteisingai gydant ligą arba vietoj vaistų duodant raminamuosius. Juk žmonių visuomenė – tai gyvas organizmas!

Klausimas: Kokia valiuta pasaulyje išliks?
Atsakymas: Pokrizinis pasaulis bus radikaliai naujas, tačiau Amerika sukaupė mokslinį-techninį potencialą, su niekuo nepalyginamą pramoninę bazę, tad ji ir liks priešakine ir turinčia stipriausią pasaulyje ekonomiką valstybe. Ir nors jos kritimas bus didesnis nei visų kitų, tačiau santykinai, skaičiais, o pragyvenimui dar liks. Viskas žlugs, išskyrus amerikietiškas aukštąsias technologijas. Amerika pradės realią gamybą, kuri sugrįš atgal iš užsienio, Kinijos. Dėl to užsienis ir Kinija „kris“.

Klausimas: Kodėl visi taip bijo krizės? Štai aš nejaučiu baimės.
Atsakymas: Visos praėjusios krizės buvo kitokios, suprantamos, ne visuotinės. O ši – globali, pasaulinė, nepanaši nė į vieną ankstesnę. Nėra aiškių receptų, kaip ją pašalinti. Bandoma daryti tai, kas buvo daroma ir per ankstesnes krizes (padėti bankams), bet niekas nepadės, – situacija privers atrasti tikrąją priežastį – egoistiniai santykiai uždaroje sistemoje tarp jos dalių priveda prie sistemos žlugimo. Tačiau nepaisydami įvairių mūsų bandymų paaiškinti tikrąją krizės priežastį, mes turime ne nusiminti, o vykdyti savo pareigą – tegalime padėti pasauliui greičiau suprasti priežastį ir išsitaisymo metodiką. Reikia kantrybės, kol kančios, bandymai ir nesėkmės neišmokys, neprivers įsiklausyti į tai, ką sakome.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>