Finansų krizė atveda į religiją

Krizė, globalizacija

Klausimas: Kaip galima paaiškinti, kad Amerikoje finansų krizės paveikti žmonės atsigręžė į religiją?
Atsakymas: Tokią reakciją matome per visą žmonijos istoriją. O kam gi dar išrasta religija, jei ne žmogaus, neaišku už ką patiriančio likimo smūgius, nuraminimui. Esą būsimajame pasaulyje būsite apdovanoti. Žinoma, sunku išsiskirti su svajone, ir žmonės pasiruošę užmušti tuos, kurie, kaip aš, užmuša jų viltį. Tačiau kabala kviečia ne tikėti nebūtais dalykais, o pakeisti save taip, kad dar šiame pasaulyje paragautume „kito pasaulio“. Patekti į jį galima tik pačiam pasikeitus šiame pasaulyje. Po gyvūninio kūno mirties yra tik sielos sugrįžimas vėl į šį gyvenimą, nėra jokio pomirtinio pasaulio, – ir taip suksiesi gyvenimuose, kol neįeisi į Aukštesnįjį pasaulį, davimo ir meilės pasaulį, dar būdamas gyvas šiame pasaulyje.

Klausimas (iš dienoraščio anglų k.): Viena iš priežasčių, kodėl manęs nepatenkina nė viena metodika ar religija, yra ta, kad pabaigoje tikintysis apdovanojamas rojuje, bet būdamas naujos būsenos, kai neturi nei poreikių, nei norų ar pasitenkinimo, kurių jis ieškojo savo gyvenime. Vadinasi, žmogus, kurį tikrino ar ruošė šiame gyvenime, tai ne tas žmogus, kuris po to yra apdovanojamas. Aš visada jaučiau, kad tai neteisinga.
Atsakymas: Kodėl gi, būtent religijos jums perša visus šio pasaulio malonumus, taip pat seksualinius, rojaus valgių ragavimą skambant rojaus muzikai ir pan.! Jeigu žmogus dar gali tikėti religijų pažadais, jis dar nepasirengęs išėjimui iš dvasinės tremties. Baal Sulamas yra pasakęs, kad tarp religinio ir kabalistinio suvokimo būdo, gyvenimo yra nereliginis, materialistinis periodas. O po to jau pasireiškia kabalistinis – virš materijos, nes atrandama, jog materializmas – taip pat religija!

„Kabalos esmė ir tikslas“

„Kuo Kabalos mokslas skiriasi nuo religijos“

„Kuo skiriasi Kabala nuo religijos“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>