Kaip valdyti mintis

Dvasinis darbas

Klausimas: Ar yra būdas sustabdyti mintis, kurios nuolat mums kyla? Ar galima išmokti valdyti savo mintis?
Atsakymas: Žinoma! Mes dažnai galvojame apie tai, apie ką nenorėtume galvoti, dažnai stengiamės pažaboti savo mintis, pakeisti jas arba apkeisti į kitas. Jeigu negalime šito padaryti, tai jaučiamės esantys silpni, kvaili, nekontroliuojantys savęs.
Iš tikrųjų mūsų mintys neatsiranda šiaip sau iš nieko. Iš pradžių mums kyla noras, net jeigu mes jo nejaučiame. Ir tik po to iš noro kyla mintis. Būtent noras pradeda mintį. Todėl mūsų mintys – tik apie tai, ko norime: kaip gauti, išlaikyti ir išvystyti trokštamą dalyką. Arba kaip nutolti nuo to, ko nepageidaujame.
Mintis negali pakeisti noro. Ji gali pakeisti tik noro dydį, jį padidinti arba sumažinti. Lygiai taip pat mes negalime pakeisti vienos minties kita.
Valdyti mintis galime tik valdydami norus.
Taigi klausimas – kaip aš galiu pakeisti savo norus. Atsakymas – per aplinką (grupė, knygos, Mokytojas)!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>