Pasaulio ekonomika ir Aukščiausioji šviesa

Klausimai ir atsakymai, Krizė, globalizacija

Klausimas: Anot straipsnių „Laidavimas“, „Paskutinė karta“, ekonomikos požiūriu kabalistinė visuomenė – tai kolektyvizmas (arba komunizmas, nematau skirtumo), ir tai būtina Kūrėjo atskleidimo sąlyga (nes tik tada atsiranda galimybė visai negalvoti apie save). Ar „Virtualios Kabalos Valstybės“ rėmuose planuojami kokie nors ekonominiai santykiai? Ar tam laikas dar neatėjo? Galbūt reikia įgyvendinti kokias nors pereinamąsias ekonomines schemas, įdiegtas į šiuolaikinę kapitalistinę pasaulio ekonomiką? Kaip, Jūsų manymu, apskritai vystysis pasaulio ekonomika idealios būklės linkme?
Atsakymas: Mes turime ne dirbtinai keisti visuomenę ir jos struktūras, o Aukščiausiąja Šviesa keisti savo tarpusavio santykius iš egoistinių į altruistinius. Mokydamiesi kabalos, kuri sako mums, kaip tapti panašesniems į Gamtą, mes pritraukiame sau iš Aukščiau taisančią Šviesą (supančiąją Šviesą, Or makifOM) – ir Ji mus keičia, duoda mums norus, mintis bei jėgas pakeisti viską savyje ir tarp mūsų. Jeigu mes nesikeisime veikiami Šviesos, o imsime keisti save taip, kaip mums atrodo, – mes vėl „priskaldysime malkų“, kaip tai buvo su socializmu Rusijoje ir su kibucais Izraelyje. Amerika, priverstinai nacionalizuodama įmones, iš kapitalistinės tampa socialistine… Tai ne tas socializmas (ir komunizmas), apie kurį kalba kabala.
Mes, Tarptautinės Kabalos Akademijos (arba Bnei Baruch grupės) nariai, turime:
1.užtikrinti sau būtiną egzistavimo lygį;
2.taisyti save studijuodami kabalą teisingoje (savoje) aplinkoje (žr. straipsnį „Valios laisvė“ – ką mes galime savo jėgomis padaryti).
Visa kita atlieka Šviesa.
Mūsų užduotis yra sukurti virtualią visuomenę, kuri galės būti pavyzdžiu visam pasauliui.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>