Visuotinė altruizmo idėja kabaloje

Kabala ir Lietuva

Klausimas: Visuotinio altruizmo idėja kabaloje primena socialistinę ideologiją, kurią jau išbandėme Lietuvoje. Ar tai nėra dar viena ideologinė utopija?
Atsakymas: Tai jokiu būdu nėra socialistinė ar ideologinė utopija, nes kalbama apie darbą su egoizmu ne jį sunaikinant ar verčiant žmones jėga išrauti jo šaknis – aš apie tai daug kalbėjau, rašiau, aiškinau, – o būtent teisingai naudojant egoizmą.
Kabalos mokslas vadinamas gavimo mokslu, t. y. reikia mokytis, kaip teisingai iš pasaulio, iš gamtos gauti viską, kas įmanoma. Tuomet būsime laimingi, tobuli ir niekas nekentės. Viena svarbiausių kabalos taisyklių – negali būti prievartos, todėl neplatiname kabalos per prievartą ir nepritraukiame prie jos jėga. Remiantis kabalos metodika, žmogus negali imtis prievartos savo paties ir juolab kitų žmonių atžvilgiu.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>