Kaip valdyti šalį?

Klausimai ir atsakymai

Klausimas: Kaip elgtis, susiorientuoti paprastam piliečiui, kai ne tik jo padėtis, bet ir valstybės valdymas, ekonomika yra kritinės būklės? Kaip elgtumėtės būdamas valstybės vadovu?
Atsakymas: Visų pirma pakeisčiau visą švietimo, auklėjimo, masinių informacijos priemonių sistemą. Viską nukreipčiau į tai, kad gyventojai susivienytų, kad vieni kitus mylėtų. Tai milžiniška jėga mūsų lygmenyje, be to, ji akimirksniu pritraukia didžiules teigiamas jėgas iš Aukščiau, kurios palaikys, saugos, kels ir viską tvarkys jūsų pasaulyje, jūsų lygyje. Tada jums nenutiks nieko blogo, visa tik ir klestės. Kitais žodžiais tariant, valstybės valdymas, valstybės ekonomika, santykiai visuomenėje, auklėjimas – absoliučiai viskas pagal savo prigimtį įgaus prasmę ir panašumą su gamta, o tai sukels milžiniškų teigiamų jėgų iš Aukščiau poveikį jums.

3 komentarai

3 atsiliepimai

  1. Michailas  •  10 lapkričio, 2008 @12:48

    O kaip pakeisti situacija kai visa žinasklaida komercine (nupirkta) ir lyg pagal kazkokio „priešo” užsakymą dirba taip, kad visuomenė susiskaldytu ir kiekvienas siektu maksimaliai tik savo naudos?
    Kaip veikti, kai kažkas taip pat žino šiuos dvasinius dėsnius ir samoningai veikia priesingai?

  2. Sveta  •  10 lapkričio, 2008 @14:23

    Iš tikrųjų klausimas, kaip pakeisti situaciją, kai visa žiniasklaida yra nupirkta, yra labai aktualus. Nuo ko pradėti? Mano subjektyvi nuomonė yra tokia, kad žiniasklaida priklauso netik nuo pinigų, bet ir nuo pačių žiūrovų skonio. Kol kas didelė žmonių dalis Lietuvoje galvoja, kad nėra jokios rimtos krizės (nei ekonominės, nei socialinės). Be abejo, tam tikri požymiai jau yra, pavyzdžiui, žmonės savo darbovietėse gauna laiškus iš vadovybės, kur pranešama, kad reikia pradėti taupyti elektrą, mažiau kalbėtis telefonu, kad atlyginimų nebekels ir pan., bet realiai, žmonės tikisi, kad tai po keliu mėnesių praeis, viskas susitvarkys ir mes gyvensime kaip anksčiau. Apie socialinę (narkotikai, depresija, kriminalinė statistika, problemos mokyklose ir t.t.) krizę jie visai nenori kalbėti, nes nesupranta kurioje vietoje ta krizė, juk tai buvo visada, o sprendimas irgi seniai yra -reikia bausti, sodinti į kalėjimus, gydyti vaistais, va ir visas sprendimas, kaip sako kai kurie mano pažįstami, reikia, kad geriau dirbtų policija, socialinės tarnybos ir pan.. Deja, bet kol kas didelė visuomenės dalis dar linkusi ieškoti laimės daiktuose, o ne harmoningoje komunikacijoje tarpusavyje. Aš pilnai sutinku, kad žiniasklaida galėtų stipriai paveikti visuomenės požiūrį, bet, deja, dar yra ir toks paradoksas, kad komercinė žiniasklaida yra labai priklausoma nuo pinigų, kas jai moka, tą ji ir rodo. Ji gyvena iš reklamos, o reklama yra rodoma, kur didelis reitingas, o reitingas didelis ten, kur daugiausia susirenka žiūrovų (ir vėlgi problema, kad dar nemažai daliai žmonių reikia laidų, filmų, kurie padeda pabėgti nuo problemų, ir jie kaip tik bėga nuo klausimo apie gyvenimo prasmę, bėga nuo svarstymo apie harmoningą visuomenę). Va toks uždaras ratas. Ir nežinai nuo ko pradėti, nuo viršaus ar nuo apačios. Yra apie ką pagalvoti. Taip, Michailai, aš pilnai jus palaikau, kad pakeisti situaciją nėra paprasta. Bet mane dar labai sudomino jūsų klausimas „Kaip veikti, kai kažkas taip pat žino šiuos dvasinius dėsnius ir sąmoningai veikia priešingai?“ Ką jūs turite galvoje? Kas yra tas kažkas? Labai įdomus klausimas. Ačiū už atsakymą.

  3. Michailas  •  10 lapkričio, 2008 @16:58

    „Bet mane dar labai sudomino jūsų klausimas „Kaip veikti, kai kažkas taip pat žino šiuos dvasinius dėsnius ir sąmoningai veikia priešingai?“ Ką jūs turite galvoje? Kas yra tas kažkas? ”
    Taigi, žiniasklaida ne per politine klaida tapo valdoma ne per valstybes institucijas, o per pinigus. Kokį š. jie mums bekištų, visda motyvuoja, kad tai ju biznis. Tipo, kokia paklausa tokia ir pasiūla.
    Priešas žino dvasinius žmonių vienybės dėsnius ir vikriai jais manipulioja – veda švelnią sukiršinimo politiką per zmonių godumo ukdymą.
    Tas „kažkas” šiuo atveju nėra konkretus žmogus. Tai kažkoks „epochos dvasinis kunigaikštis” – „ketvirtasis žvėris” pagal pranašą Danielių, arba ketvirtasis globalaus egoizmo lygis (avijutas) pagal kabalos mokslą. Ne vienas neišsitaisęs žmogus negali apčiuopti šios totalios įtakos niekaip. Nes pats sau galvoja, kad tai „jis pats taip mano ir jis pats to nori”.

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>