Kodėl Dievas sukūrė dangų ir žemę?

Klausimai ir atsakymai, Kūrėjas

Klausimas: „Pradžioje Dievas sukūrė dangų ir žemę…“ – Kodėl? Kokie motyvai? Koks planas?
Juk negalėjo Kūrėjas sukurti šio pasaulio, neapgalvojęs visų padarinių?! Ką liudija tvano istorija, kurioje rašoma, kad „Viešpats gailėjosi sukūręs žmogų žemėje…“, tarsi jam tai būtų nelaukta.
Atsakymas: Egzistuojame tiktai du: kūrinys – noras gauti Šviesą, ir Kūrėjas – pati Šviesa, noras suteikti malonumą. Jei kūrinys panašus į Šviesą, nori gauti „dėl Jo“, kad suteiktų Jam malonumą, jis tą Šviesą gauna. Jei kūrinys nenori veikti dėl Kūrėjo, yra priešingas Jam, norinčiam suteikti kūriniui malonumą, – tada kūrinys nejaučia Jo, Šviesos, o jaučia visišką užtemimą, juodąją Šviesos kopiją – mūsų pasaulį.
„Pradžioje Dievas sukūrė dangų ir žemę…“ – sukūrė davimo ir gavimo savybes. Kodėl? Kad žmogus savyje sumaišytų šias savybes ir pats laisvai pasirinktų, kokiomis naudotis – egoistinėmis ar altruistinėmis. Visa kita perskaitysite mano knygose.

1 komentaras

Vienas atsiliepimas

  1. tommix  •  8 kovo, 2009 @06:22

    O dieve.. nustokit jus zmone skliedeti apie pasaku herojus, kiap dievas, jezus. Jie mitinesbutybes, kurios buvo pramanytos manipuliuoti silpnais, kvailais zmonemis. Pridengti masines zudynes ir viskas kas blogiausio pasaulyje-yra tik del religijos.

    Kuo salis maziau religinga-tuo geresnes kokybes gyvenimais dziaugiasi pilieciai.

    Uztenka pazeti i Indija, Afrika, Afganistana.. – ir darosi aisku i ka pavirsta religija.

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>