Pasaulis – tai pojūčiai troškime

Realybės suvokimas

Klausimas: Viena vertus, sakoma, kad nėra ryšio tarp sielos ir materialaus kūno, kad tai – du paraleliniai pasauliai. Kita vertus, teigiama, kad nėra „šio“ pasaulio ir „to“ pasaulio, kad viskas viena, o dabartinė mūsų realybė – tai pati žemiausia dvasinio pasaulio dalis, kol kas patiriama mūsų pojūčiais. Ar tai reiškia, kad ir materialus kūnas – taip pat siela/dvasia?
Atsakymas: Žinoma, šis pasaulis – tai, ką jaučiame pačiame mažiausiame iš mūsų norų. Likusieji mūsų norai nuo mūsų paslėpti. Jie atsiskleidžia žmogui artėjant dvasingumo link. Ir tai, kas juose atsiveria, vadinasi „Aukštesniuoju pasauliu“. Visi norai pasilieka – todėl kabalistas nenustoja jautęs mūsų pasaulio, o tik papildomai pradeda jausti dar vieną – Aukštesnįjį pasaulį. O visų ištaisymų pabaigoje visi pasauliai susideda į vieną – begalybės pasaulį.

Klausimas: Klausydamas pamokų, aš suvokiu, kad Aukštesnįjį pasaulį domina tik mūsų reakcija į visa, kas su mumis vyksta, ką, beje, jis pats mums ir siunčia. Ar tai teisingas suvokimas?
Atsakymas: Tikra tiesa – teisingai reaguoti į Kūrėjo poveikį – tai ir yra mokymasis, Kūrėjo pažinimo procesas ir panašumo į Jį pasiekimas.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>