Ir vėl apie mūsų nelaimių priežastis

Krizė, globalizacija

Vietoj atsakymo į daugelį klausimų:
Kabala mano, kad viso, kas vyksta, priežastis viena: pusiausvyros su Gamta dėsnio nepaisymas ( arba, kitaip sakant, panašumo į Kūrėją dėsnio nesilaikymas). Būtent pusiausvyros nepaisymas pačiame aukščiausiame lygmenyje „žmogus“, tarpusavio ryšiuose pagal principą „Mylėk artimą kaip save“ atveda prie pusiausvyros pažeidimo žemesniuose lygmenyse: nyksta gyvūninis ir augmeninis pasauliai, pažeidžiamas negyvosios gamtos jėgų balansas. Ir visa tai – mūsų egoistinių minčių, norų ir veiksmų pasekmė.
Neatsitiktinai žymiausi pasaulio finansininkai teisingai nurodė finansinės krizės priežastį: tai – moralinių vertybių krizė, kai praturtėjimo troškulys sukėlė tarsi lavina augantį neatsakingo kaupimo procesą. Bet, kaip matome, kančios žmones, netgi finansininkus, moko suvokti jų nelaimių priežastį. Galiausiai didžiulės kančios (iki bado ir išmirimo) privers mus keisti savo egoistinį santykį su pasauliu ir žmonija.
Kabala siūlo atlikti šiuos pakeitimus geranoriškai, dar prieš užklumpant krizėms. Kitu atveju jos didės kaip bausmės egiptiečiams.
Sunkiau suprasti mūsų egoizmo įtaką gamtos kataklizmams, globaliam atšilimui. Bet ir čia kančios mums padės suvokti to, kas vyksta, priežastį. Stiprės audros, tirpdami Grenlandijos ledynai sukels uraganus. Ir kai tai įvyks, staiga (!) taps aišku, kad ir šių įvykių priežastis – mūsų egoizmas bei nepagrįsta tarpusavio neapykanta. Štai taip Gamta išmokys žmogų tapti Žmogumi ir laikytis pusiausvyros su ja dėsnio.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>