Būti virš egoistinių norų

Kabala, Klausimai ir atsakymai

Klausimas: Kas yra egoistiniai norai ir ką reiškia „būti virš jų“?
Atsakymas: Visi norai, kurie nėra nukreipti į atidavimą kitiems, meilę kitiems, atidavimą ir meilę Kūrėjui, vadinami egoistiniais, kadangi jais jūs norite gauti pripildymą.
Būti virš jų – reiškia naudoti juos, kad būtum nuo jų nepriklausomas arba net naudoti juos kitų žmonių pripildymui.
Pamoka pagal straipsnį „Jeigu storžievis tave nuskriaudė“ (rusų k.)

Klausimas: Jūs aiškinote, kad „ekranas“ – tai egoistinių norų atsisakymas, siekis būti virš jų. Kai tai, ko noriu ir siekiu, neįvyksta, sakau sau, kad nenoriu norėti to, kas nuo manęs nepriklauso. Ar tai galima vadinti egoistinių norų atsisakymu?
Atsakymas: Ne, kadangi jūs egoistiškai nenorite kentėti ir atsisakote norų todėl, kad juose nejaustumėte tuštumos bei skausmo.

Klausimas: Nekreipiant dėmesio į tuštumą, materialiame pasaulyje dirbant su visiško atidavimo ketinimu, dėl išorinių faktorių patiriamos kančios suteikia daug dvasinio skausmo. Ką daryti?
Atsakymas: Daug skaityti apie globalų išsitaisymą – medžiaga turi sužadinti pakankamą Aukščiausiosios Šviesos jėgą, kad pradėtumėt jausti bendrą norą ir Šviesą jame.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>