Pakilimas galimas tik iš nuopuolio

Dvasinis darbas, Klausimai ir atsakymai

Klausimas: Kartais apima tokia baisi nuojauta, kad viskas, ką turi (darbas, šeima, sveikata, pasaulis, kuriame gyveni) – tuoj tuoj sugrius. Po to keičiasi tavo požiūris į pasaulį. Kaip išnaudoti tokias būsenas?
Atsakymas: Reikia pradėti suprasti, kad tik tokiu keliu – „nuopuolis – pakilimas“ – vyksta naujų būsenų gimimas.

Pamokos pagal straipsnį „Žemės pranašumas visur ir visada“

Klausimas: Ką reiškia nuopuolis dėl pakilimo? Jeigu žmogus staiga pasielgia taip, kaip anksčiau niekada nebūtų pasielgęs, – ar tai irgi nuopuolis?
Atsakymas: Jeigu žmogus savo laisvalaikiu studijavo kabalą, tai yra išaugusio egoizmo pasireiškimas, kaip pasakyta: „Kas yra aukščiau kitų, to egoizmas didesnis už kitų“ – kalbama apie „nuopuolį dėl pakilimo“. Ir tai yra teisingas mūsų esmės atskleidimo procesas! Tai naudinga tuo, kad norint pasiekti Kūrėją būtinas didelis noras, – štai jis ir gimsta. Šis periodas praeis, bus dvasinis pakilimas, o po to jį vėl pakeis nuopuolis ir t.t. – iki visiško išsitaisymo, iki aukščiausios pakopos.

Pamoka pagal Baal Sulamo laišką „Palyginimas apie turtuolio sūnų“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>