Apie situaciją Gazoje

Kabala

Klausimas: Ką manote Jūs ir ką mano kabala apie situaciją, kuri dabar susiklostė Gazos Ruože? Kokį sprendimą Jūs pasiūlytumėte Izraelio ir Palestinos vyriausybėms? Ar galima pateisinti šių dviejų šalių vyriausybių veiksmus, jei kenčia niekuo nekalti žmonės, seneliai, vaikai?
Atsakymas: Kalbant mūsų pasaulio lygmenyje, aš išgyvenu dėl abiejų tautų, bet yra biblinė taisyklė: „Kas kardą pakels, tas nuo kardo ir žus“, „Pakilusį tave nužudyti aplenk ir nužudyk“. Nemanau, kad po daugelį metų trukusio taikių Izraelio miestų gyventojų apšaudymo lieka kitas būdas nei sunaikinti priešus – Hamas, bet ne Gazos gyventojus arabus. O Hamas siekia nužudyti kuo daugiau taikių gyventojų. Tai, kad jie tarsi skydu prisidengia savo pačių tauta, negali būti pretekstas laukti, kol tave sunaikins. Tegul patys Gazos gyventojai sukyla ir susidoroja su vyriausybe, kuri savo veiksmais stumia taikius gyventojus į tokią katastrofą.
Beje, Izraelis sistemingai teikia Gazai humanitarinę pagalbą. Sužeisti taikūs Gazos gyventojai priimami ir nemokamai gydomi Izraelio ligoninėse.
Tačiau ar pasiekia humanitarinė pagalba (šimtai sunkvežimių per savaitę) žmones – privalo tikrinti JT. Dėl abejingumo badaujantiems Gazos gyventojams geriau tokioms tarptautinėms organizacijoms kaltinti ne ką nors kitą, bet save! Ir galiausiai ne kas kitas, o patys Gazos gyventojai per laisvus rinkimus išrinko Hamas į valdžią – taigi ar ne jie yra netiesiogiai atsakingi už tai, kas vyksta, ir tam tikra prasme yra bendrininkai? „Kenčia taikūs gyventojai ir niekuo nekalti vaikai“ – kenčia už savąjį Hamas, kaip vyriausybės, pasirinkimą! Čia jų kaltė. Ką pasėjo, tą šiandien ir pjauna. Beje, praktiškai dauguma arabų šalių nekenčia ir bijo Hamas – pažvelkite, kaip jos reaguoja į įvykius. Bet tai yra mūsų pasaulio komentaras.
Pagal kabalą: Kabala visa, kas vyksta pasaulyje, traktuoja kaip žmogaus prigimties blogio išryškinimą, to blogio įsisąmoninimą, ieškojimą, kaip jį ištaisyti, taisymąsi ir kūrimo tikslo pasiekimą. Visi konfliktai per visą žmonijos istoriją susikaupia į vieną blogio jutimą ir turi atvesti iki pojūčio „pakaks!“. Apskritai, mūsų laikais tai ir turi atsitikti. Pranašai skelbė, kad paskutiniai susirėmimai vyks būtent su arabų fundamentalizmu.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>