Iš krizės teks išeiti drauge

Krizė, globalizacija

Pranešimas (Rusijos mokslų akademijos ekonomikos institutas): Rusijos gyventojų laukia pajamų kritimas. Reikia imtis bet kokio darbo, taupyti, kelti kvalifikaciją, palaikyti vienas kitą, labai svarbu šeimyniniai, giminiški, draugiški ryšiai – t.y. išeitį iš šios sunkios padėties teks ieškoti kartu.
Replika: Būtent ilgai trūkstančios kančios privers susitelkti. Ir ne tik kiekvieną tautą, bet visas tautas kartu. O kabala, atskleisdama, kas vyksta, padės greičiau suprasti, kaip veikti, kad pasiektume panašumą su Gamta, davimo ir meilės savybę, kuri yra išgyvenimo bendroje žmonijos sistemoje pagrindas.

Klausimas (iš angliško dienoraščio): Vienoje iš pamokų Jūs pasakėte, kad jei amerikiečiai – įvairių tautų atstovai – susitelks siekdami egoistinio susivienijimo, jie greičiau nei kitos tautos susidoros su krize. Ar aš taip pat galiu egoistiškai susivienyti su kitais savo vidinių pojūčių vedinas?
Atsakymas: Žinoma, taip mes ir pradedame savo prigimties taisymą – ieškodami geresnio egoistinio gyvenimo. Bet studijuodami kabalą, imame jausti altruistinio požiūrio į kitus vertę, atskleidžiame su juo susijusius nepriklausomybę, didybę ir begalinius, amžinus pojūčius, atrandame, kaip juos pasiekti, – ir tada jau sąmoningai siekiame išsivaduoti iš egoizmo.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>