Kabala, astrologija ir globali sistema

Kabala, Klausimai ir atsakymai

Klausimas: Mane visada itin domino astrologija, tačiau pradėjau domėtis kabala. Visada domėjausi savęs ir sąmonės pažinimu, o kabaloje radau, kaip pažinti save patį ir kažką esantį aukščiau (lyg sielą, lyg dievą). Bet kaipgi kabala vertina astrologiją? Galbūt yra ir kabalistinė astrologija?
Atsakymas: Žvaigždės rodo pasaulio būsenos ženklus, galbūt ir iš ateities būsenų, bet jie niekada nėra tikri, nes jokiuose gamtos ženkluose (ar tai būtų žvaigždės, augalija, gyvūnija, jų vidus, būrimai ar meditacijos) neatsispindi istorijos ir ateities pokyčiai žmogui dalyvaujant procese (valios laisvė). Todėl kabala atskleidžia mums pasaulių sistemą, jos dėsnius ir tai, kaip galime jai daryti įtaką.
Sistema uždara, kiekviena dalis priklauso nuo visų – tai globalus, integralus, „mažas kaimas“.
Sistema dinamiškai vystosi vykdant jos pusiausvyros sąlygą – „Gamta nemėgsta tuštumos“.  Pusiausvyra pasiekiama, kai visoje sistemoje įsivyrauja visų jos dalių bendra „atidavimo ir meilės“ savybė (laidavimas), nes taip sistema pasiekia pastovią būseną (taisymosi pabaigą).
Sistema juda šios būsenos link natūraliai balansuodama save (kančių kelias), arba greitina pusiausvyros įgijimą sąmoningu dalyvavimu – žmogaus noru (Šviesos kelias). Gamtoje egzistuoja mūsų būsimų būsenų požymiai einant natūraliu (kančių) keliu nedalyvaujant žmogui. Dėl to astrologija ir kiti metodai negali atskleisti tikrosios ateities, vien tik tam tikras jos tendencijas. Kadangi būrimai atima iš žmogaus galimybę keisti savo ateitį, kabaloje draudžiama burti ir spėlioti..

„Neburkite ir nespėliokite“ (rusų k.)

„Du keliai: kančių kelias ir Šviesos kelias“ (rusų k.)

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>