Įspūdžiai iš Kongreso

Kongresai, įvykiai

Gavau daug laiškų su įspūdžiais apie kongresą ir manau, kad būtina pasidalinti jais su visais:
…Sąžiningai kalbant, vadovaudamasis patirtimi, po kongreso laukiau kritimo ir nusivylimo, bet … kažkas atsitiko. Sekančią dieną važiavau į darbą – ir staiga, akimirkai atėjo supratimas, kad pasaulis po kongreso tapo kitoks! Ir ne šiaip supratimas, bet tiesiog sąmonės praskaidrėjimas. Staiga aiškiai pamačiau, koks bus pasaulis, kaip jis funkcionuos – priešingai nei dabar – davimui, o ne gavimui. Visą laiką savęs klausiau, kaip tai atrodys, juk visos pramonės šakos, visa visuomenė sukurta ant priešingybės davimui – gavimo. Ir staiga, aš tai aiškiai pamačiau, – tarsi būčiau patekęs ten. Pamačiau laimingus žmonių veidus, pamačiau jų siekį suteikti vieni kitiems malonumą, visi jie elgėsi taip, kaip mes kongreso metu, jų veiduose buvo šypsenos, televizija ir radijas transliuoja tik pozityvią medžiagą, reklamuoja davimo savybę. Visi aplinkui skleidžia šviesą ir apgaubti laimės debesėliu. Jausmas toks, kad kongresas pakeitė šį pasaulį, aplinkui pasikeitė viskas, pasikeitėme mes visi..
…Žemiškais mastais matuojant – grandiozinis įvykis, apie dvasinius mastus – galiu tik paspėlioti. Džiaugsmas neapleidžia iki šiol, norisi dainuoti ir šokti. Pabandysiu žodžiais išreikšti savo jausmus. Pirmiausiai – šis kongresas buvo Šeimyninis. Tuo jis skiriasi nuo kitų ir turi didžiulę reikšmę. Ne šiaip suaugę žmonės susirinko paklausyti pamokų ir pašokti, bet šeimos – esminė visuomenės ląstelė, kur kiekvienas šeimos narys palaiko vienas kitą, daug kartų sustiprindami tai kas gera. Be to, šeimos iš keturių kartų, apie tris kartas net nekalbu. Vaikai, pradedant kūdikiais. Vaikams buvo organizuojama daug įvairiausių renginių – cirkas, žaidimai, dainos, šokiai, miego kambariai, kiekvienam amžiaus tarpsniui savi paviljonai. Pastovus rūpestis ir apsauga: dainų ir šokių metu vaikai buvo renkami prie scenos, vyrai-tvarkdariai sudarydavo apsauginę juostą, taip sukurdami vaikams erdvę, kurioje jie šoko su savo auklėtojais. Mažus vaikus vaikinai sodinosi ant pečių. Visur budintieji, prižiūrintys, kad vaikai neišbėgtų iš paviljono ribų, neapsidegintų, nenukentėtų.
…Labai skanus maistas. Visą parą daugybė stalelių su karštais gėrimais, limonadu ir saldumynais skirti užkandžiauti tarp bendrų pietų. Po visų renginių – tokie uždegantys šokiai ir dainos, kad neįmanoma nustygti vietoje. Tiek meilės ir energijos, kad nuo ryto iki vėlaus vakaro nelikdavo vietos nuovargiui. Netgi ir po kongreso žmonės išvyko į ekskursiją po kabalistines vietas. Gailiuosi, kad praleidau tą galimybę. Kvapą gniaužiantis vaizdas, oras, tūkstančio tau mielų žmonių draugija (dešimtys autobusų).
…Viso kongreso organizacijos aprašyti paprasčiausiai neįmanoma, tiek viskas iki smulkmenų apgalvota: tūkstančiai žmonių ir niekur jokių eilių: nei prie maisto, nei prie arbatos su pyragaičiais, nei prie platinimo kioskų: užsimanei – gauni!
Linkėjimas visiems, kad dabar pasaulis, vietoj kančių, vystytųsi šviesos ir džiaugsmo keliu!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>