Apie norų ir egoizmo vystymąsi

Egoizmo vystymasis

Klausimas (iš angliško dienoraščio) : Jūs dažnai kartojate frazę „žmogiškojo egoizmo augimas“. Kokią metodologiją, istorijos bėgyje, jūs naudojate „egoizmo augimo“ matavimui?
Atsakymas: Mūsų pasaulyje egoizmo išmatuoti negalima. Niekuo. Nes egoizmas – noras gauti su ketinimu „dėl savęs“. Noras – tai jėga be materijos. To kas nematerialu ir yra tik mūsų pojūčiuose, išmatuoti negalima. Kabalistai, pasiekę Aukštesnįjį pasaulį ir įvaldę jo instrumentus (savybes), matuoja norus „Avijut“ vienetais. Egoizmo vystymasis lemia pasikeitimus mūsų gyvenime, nes viskas ką mes sukuriame, yra egoizmo kokybinio ir kiekybinio augimo pasekmė.

Klausimas: Aš nerealizavau jokio materialaus noro – nei pinigų, nei garbės. Tiesa sakant, aš ir neturėjau tokių norų, visada norėjau atskleisti tai kas paslėpta. Ar galiu aš mokytis kabalos, atsižvelgiant į tai, kad aš neturiu visų šių materialių norų?
Atsakymas: Žmogus neturi per vieną gyvenimą išvystyti visus norus. Jis daug norų realizavo praeituose gyvenimuose. Reikia žiūrėti tik į priekį – t.y. kaip galima  stipriau ir greičiau išvystyti savyje norą artėti prie Aukštesniojo Tikslo!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>