Krizė – naujo pasaulio gimimo kančios

Kabala, Krizė, globalizacija

…Mūsų pasaulis šiuo metu yra vidinio vystymosi periodo pabaigoje. Dabartinė krizė – tai gimdymo sąrėmiai, paskutinieji egoistinio vystymosi etapai. O išeitis iš šios būsenos – pats gimdymas. Dar Baal Sulamas aiškino, kad išėjimas iš Egipto – tai dvasinis gimimas. Ir nuo šio atskaitos taško visa žmonija užbaigia savo, kaip vaisiaus, vystymąsi. O krizė – tai gimdymo kančios, esančios prieš jos dvasinį gimimą.
Šie gimdymo sąrėmiai gali būti tęstiniai, kaip kartais būna mūsų pasaulyje, kai skausmas staiga apleidžia moterį, o po to vėl prasideda, tai nurimsta, tai vėl didėja.
Todėl mums negalima nurimti, jeigu tam tikram laikotarpiui krizinė situacija nurimtų, stabilizuotųsi, tarsi viskas grįžtų į savo vėžes. Pasaulis pradės juoktis iš kabalistų: „Na ką gi jūs gąsdinote mus, kad bus kažkas baisaus, kad taip bus visada, kol mes neatsisakysime egoizmo, o viskas normalizuojasi, ir mes vėl grįžtame į šią gyvenimo šventę“. Tačiau tegul kabalistai apsišarvuoja kantrybe – ateis antroji ir trečioji banga, kaip sąrėmiai per gimdymo skausmus, o galiausiai, įvyks gimimas – išėjimas iš egoizmo į atidavimo savybę.
Vis dėlto, mes norėtume, kaip įmanoma labiau sutrumpinti šių kančių trukmę, kad gimimas įvyktų greitai, be didelių pastangų. Ir tai įmanoma, galima gerokai sutrumpinti laiką tarp sąrėmių, sutrumpinti sąrėmių skaičių ir tokiu būdu pagreitinti gimimo procesą. Kada gimsta vaikas? Kai sąrėmiai taip padažnėja, kad galiausiai kartu susilieja į vieną, o ne kartojasi kartas nuo karto.
Tikėsimės, kad gimimas įvyks greitai. Juk tai nemalonus procesas, ir pageidautina jį praeiti vienu stūmiu – tikrąja, o ne pasikartojančiomis krizėmis.
Mes matome tai kaip pavyzdį dvasiniuose procesuose. Dvasiniame gimime sąrėmiai jau reiškia gimimą. Ne taip, kaip mūsų egoizmo sugadintame, materialiame pasaulyje, kur moteris jau prieš mėnesį jaučia atskirus sąrėmius. Ištaisytame dvasiniame objekte sąrėmiai greitai koncentruojasi ties vaisiumi ir išstumia jį. Gimdymo kančios skirtos atverti „duris“, per kurias į naują pasaulį išeina naujagimis.
(Ištrauka iš pamokos 29.01.2009. Laikas: 34.08 – 37:59 min.)

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>