Krizė: globalaus valdymo atstumtieji

Krizė, globalizacija

Pranešimas (dienraštyje The Financial Times): Pasaulinė kreditų krizė sukėlė globalius sunkumus produktų prekyboje. Daugelis besivystančių šalių negali gauti kreditų ryžių, aliejaus pirkimui ir yra priverstos pereiti prie barterinių mainų.
Tarptautiniai barteriniai mainai nepraktikuojami jau 20 metų. Anksčiau jie egzistavo tarp „atstumtųjų“  ir komunistinio bloko šalių.
Komentaras: O dabar – visi tokie! Globalaus valdymo atstumtieji. Balanso su gamta (reguliatoriumi) stoka pasireikš visose mūsų veiklos srityse. Pamatysime, kad kiekviena mūsų iniciatyva, kiekvienas sumanymas kažkodėl tai „neveikia“, kad „reikalai nejuda“. Galiausiai ir barteris nepadės: kiekvienas turės ką duoti kitam ir gauti iš kito – bet mainai nevyks. Įsivaizduokite, kad jūs nevykdytumėte kokio nors fizikos dėsnio, arba vykdytumėte jį neteisingai, ir stebėtumėtės, kodėl jums nesiseka. Štai tokioje būsenoje mes esame, ir iš tiesų, žmonės atrodo kaip vaikai, teigiantys, kad viskas išsispręs taip, kaip jie nori, o ne pagal gamtos dėsnius.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>