Krizė visus išpraus

Krizė, globalizacija

Klausimas (iš dienoraščio anglų k.): Vienas iš kabalos principų, vidinio darbo pagrindas, – tai blogio įsisąmoninimas. Ar visuomenė taip pat turi įsisąmoninti blogį? Jūs rašote: „tik sukūrus geresnę aplinką (visuomenę), kuri veiktų kiekvieną, keistų prioritetus – iš žemiškųjų (gauti ir išnaudoti kitus) į dvasinius (davimo ir meilės), galima daryti įtaką mūsų pasaulio įvykiams.“ Tačiau šie principai niekada nebus realizuoti, nes visus visuomenės sektorius valdo išsilavinimo sistema, ekonomika, žiniasklaida, Tarptautinis valiutos fondas, Pasaulinis bankas ir Tarptautinių atsiskaitymų bankas.
Atsakymas: Krizė visus išpraus ir pavers geručiais. Juk mes – tai noras patirti malonumą, ir kai mums blogai, tampame bet kuo, kad tik būtų gerai. Be principų. Todėl egoizmą lengva valdyti. Pamatysite. To dar niekada nebuvo – staiga visi, kad išgyventų, paklusniai taps altruistais. O po to pradės suprasti meilės artimam vertę, net ne dėl jos teikiamo komforto ir saugumo, o pačią savaime. Iki tokio lygio, kad galėsite atiduoti visus pasaulio turtus, o jie panorės išnaudoti juos tik dėl kitų gerovės.
Tačiau yra greitas ir lengvas kelias tam pačiam rezultatui pasiekti – mokantis kabalos ir atskleidžiant Kūrėją, Aukštesnįjį pasaulį, ryšį tarp mūsų. Visos gamtos ir žmonių tarpusavio ryšių supratimas skatina mus nedelsiant imti elgtis teisingai– ir krizė išnyksta.

1 komentaras

Vienas atsiliepimas

  1. Michailas  •  26 vasario, 2009 @21:57

    Sakote:
    „Krizė visus išpraus ir pavers geručiais. Juk mes – tai noras patirti malonumą, ir kai mums blogai, tampame bet kuo, kad tik būtų gerai. Be principų. Todėl egoizmą lengva valdyti. Pamatysite. To dar niekada nebuvo – staiga visi, kad išgyventų, paklusniai taps altruistais.”
    Taigi, visi taps „geruciais altruistais” kol bus blogai. Taciau, ar isliks jie altruistais po to kai gresme, krize praeis? Ar is baimes, kuri laika pabuves altruistu, zmogus pasikeicia? Ir kai dauguma jau taps altruistais, ar neatsiras vel „Elitine Mazuma”, kuri isgalvos tai „naivuoliu-gerieciu daugumai” naujos „ekonomines sistemos”, naujo „babilono…”? Kas bus geruju altruistu Vadas?

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>