Koks jis – Kūrėjo sumanymas?

Dvasinis darbas, Klausimai ir atsakymai

Klausimas: Sakoma, „kad žmogui būtų gerai, iš pradžių reikia padaryti, kad jam būtų blogai, o paskui vėl grąžinti kaip buvo“. Ar tai panašu į Kūrėjo sumanymą?
Atsakymas: Tai primena seną alegoriją: jeigu namuose ankšta, apgyvendink juose ožką, palaikyk kurį laiką, po to paleisk – pamatysi, kaip namuose erdvu! Begalybės pasaulio Malchut nesikeičia, nesikeičia ir Šviesa joje, bet savo pastangomis atskleidžiame anksčiau nuo mūsų paslėptą Kūrėją – ir todėl prisipildę jaučiame 620 kartų didesnį malonumą negu kūrimo pradžioje.

Klausimas: Kodėl Kūrėjas sukūrė dinaozaurus ir po to, dar iki žmogaus sukūrimo, juos sunaikino? Juk pasakyta: „Viskas šiame pasaulyje sukurta žmogui“.
Atsakymas: Visi rešimot turi realizuotis paeiliui, kad visos vystymosi pakopos (negyvoji, augalinė, gyvūninė, žmogus) taptų vienu tobulu, panašiu į Kūrėją kūriniu.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>