Tavo gerovės sąlyga

Baal Sulamas, Kabala

Baal Sulamas. Ištrauka iš straipsnio „Taika“. Pažeidžiantis gamtos dėsnius:
Kadangi pasaulio valdymas kyla iš Kūrėjo, kurio visi veiksmai yra tikslingi, tai kiekvienas pažeidžiantis Kūrėjo nustatytus gamtos dėsnius kenkia galutiniam tikslui, kuris remiasi visų be išimčių dėsnių laikymusi. Ir pažeidžiantis netgi vieną iš jų prasižengia bei kenkia galutiniam tikslui, nustatytam Kūrėjo, todėl bus gamtos (Kūrėjo per gamtą) nubaustas.


Baal Sulamas.
Ištrauka iš straipsnio „Taika“. Kūrėjo pažinimas – kelias į taiką:
Egoistinė priešprieša tarp žmonių ir tautų iš pasaulio išnyks tik padedant Aukštesniajai Kūrėjo (Gamtos) jėgai, jei norėsime su Juo susivienyti. Taip nuo pradžių numatyta kūrimo sumanyme. Ir jei sieksime tikslo susilieti su Kūrėju, išnyks mūsų pavydas, puikybė, neapykanta ir susijungsime visi į vieną širdį, pripildytą Kūrėjo pažinimo.

Baal Sulamas. Ištrauka iš straipsnio „Taika pasaulyje“. Visas pasaulis yra viena vieninga bendruomenė:
Mūsų laikais, kai kiekvieno žmogaus savęs aprūpinimas priklauso nuo viso pasaulio, kiekvienas tampa priklausomas nuo viso pasaulio lygiai taip pat kaip sraigtelis mašinoje. Ir todėl daugiau nebegalima kalbėti apie atskiros šalies ar tautos gerovę bei saugumą, o kalbėti reikia tik apie visą pasaulį. Juk šiandien kiekvieno gerovė priklauso ir matuojama pagal viso pasaulio žmonių gerovę.
Ir nesistebėkite, kad asmens gerovę sieju su visuomenės gerove ir netgi su viso pasaulio gerove. Iš tikro mes jau pasiekėme būseną, kai visas pasaulis laikomas viena visuomene. Šiandien kiekvienas „maitinasi“ iš viso pasaulio ir todėl privalo rūpintis viso pasaulio gerove.

Baal Sulamas. Ištrauka iš straipsnio „Valios laisvė“. Nelaimių šaltinis:
Visuomenės vienybė yra laimės ir gerovės šaltinis, o žmonių tarpusavio nutolimas yra visų bėdų šaltinis. Sėkmė ir gerovė priklauso tik nuo pasaulio bendruomenės suartėjimo ir vienybės.


Pastaba: Baal Sulamo straipsniai „Taika“, „Taika pasaulyje“, “Valios laisvė” parašyti 1924-1927 metais!

1 komentaras

Vienas atsiliepimas

  1. Ridulis  •  8 kovo, 2009 @22:28

    neįdomų primena placeba apie kuri rasoma kabalos knygose.aišku ten rasoma apie visas pasaulio religijas kad jos skirtos tik laikinam pasitenkinimui pabėkti nuo skausmo bet šitie trupi straipsniai irgi nieko doro nepasako as jau ta žinojau nuo 6metų kai pradejau galvoti savarankiškai.Tikrai nieko naujo ir naudingo čia nepasakė.

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>