Kodėl žmonės tiki Dievą?

Kabala, Kūrėjas

Pranešimas: Oksfordo universiteto Antropologijos ir sąmonės tyrimų centro mokslininkai (Center for Anthropology and Mind at Oxford University) pradėjo tyrinėjimus, kurių tikslas – rasti mokslinį atsakymą į klausimą: kodėl žmonės tiki Dievą? Tyrinėjimai tapo įmanomi Templeton fondui skyrus 1,9 milijono svarų paramą. Mokslininkams nesiekia  rasti atsakymą į klausimą, ar Dievas yra. Jie nori išsiaiškinti, ar tikėjimas aukščiausiąja būtybe yra natūralus reiškinys, būdingas žmogaus mentalitetui, ar tai yra auklėjimo arba socialinės evoliucijos rezultatas.
Replika: Kabalos mokslas teigia, kad visa, kas sukurta Šviesos, viduje turi informaciją apie tai, iš ko kilo. (Žr. Mokymas apie dešimt sfirot, 1 d., komentaras „Or pnimi“). Tačiau bendras sukurtas noras apima vystymosi lygių norus: negyvąjį, augalinį, gyvūninį, žmogiškąjį. Ir tik „žmogaus“ lygio noras geba išsivystyti iki poreikio jausti Kūrėją. Šis noras natūralus.
Bet kartu ir sukurtasis noras jausti Kūrėją, savo šaknį, „iš kur aš“, turi 4 lygmenis: negyvąjį, augalinį, gyvūninį, žmogiškąjį – kurių kiekvienas tenkinasi Kūrėjo atskleidimu priklausomai nuo savo noro dydžio: pradedant paprastu Jo buvimo pripažinimu ir baigiant būtinybe iki galo pažinti visus pasaulius – visiškai atskleisti Kūrėją.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>