Kaip įrodyti tiesą?

Kabala, Klausimai ir atsakymai

Klausimas: Mane domina Tiesa iš didžiosios raidės, todėl visur matau apgaulę. Kaip galima įrodyti tiesą sau ir kitiems? Manau, jog tam nepakanka kalbėti, kad viskas yra blogis, o „mūsų Biblija“ – tiesa?
Atsakymas: Judėjimas ir augimas visuomet vyksta pajaučiant klaidą ir ją taisant, kaip bet kurioje į tikslą nutaikytoje stebėjimo sistemoje. Apgaulės, melo ir netikrumo pojūčiai – būtini, ir reikia džiaugtis juos jaučiant. Neklysta tik gyvūnai, nes juos valdo gamta. O žmogus privalo pats tobulėti. Ir kituose negalima slopinti šių savybių, o reikia skatinti – netgi jei jie nuo jūsų pasitraukia, – tegul tikrina ir randa savo kelią. Kitaip jie netaps žmonėmis, o liks „gyvūnais“, kaip pasakyta: „Visi – kaip gyvūnai“. Išskyrus tuos, kurie pritraukia tobulėjimo ir ištaisymo Šviesą.

Klausimas: Yra daugybė studijuojančių kabalą grupių, krypčių. Ar, Jūsų nuomone, kabalos studijoms tinka kiekviena grupė, kurioje mokomasi pagal pirminius šaltinius?
Atsakymas: Tik pats žmogus gali pajusti, kokia grupė ir kokios formos užsiėmimai jam tinka. Kažkam dar reikia pereiti įvairias mistikas, religijas, kabalą dėl žinių, (kaip rašo Baal Sulamas apie Jeruzalės kabalistus) – ir tik tuomet, galbūt kitame gyvenime, pradės studijuoti tikrą kabalą – kaip gauti Šviesą savo egoizmui ištaisyti. Juk tik dėl to jis egzistuoja šiame pasaulyje ir tik dėl to duota Tora (kabala), kaip pasakyta Kūrėjo: „Aš sukūriau egoizmą ir sukūriau Torą jo ištaisymui“, – kad pasiektume „Meilės artimui“ savybę, – pagrindinį viso pasaulio dėsnį.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>