Cheminė meilės formulė

Vyras ir moteris

Pranešimas: Prof. Larry Yang teigia, kad meilė yra sudėtinga psichologinė ir emocinė būsena, kurioje svarbiausią vaidmenį atlieka ypatingos neurocheminės medžiagos – oksitocinai. Bandymai parodė, kad daugelyje įsimylėjusio žmogaus galvos smegenų sričių vyksta žymūs cheminės sudėties pokyčiai.
Komentaras: Meilė, kaip ir bet kuris kitas jausmas, sukelia fizines bei chemines organizmo reakcijas. Kitaip žmogus jos nejaustų. Tačiau šios reakcijos yra išorinis pojūčių pasireiškimas, jų pasekmė. Mokslininkai sprendžia mūsų problemas „nuo galo“ – siūloma cheminiais preparatais veikti pojūčius. Mokslas pradeda nuo to galo, nuo kurio geba prieiti.
Kabala teigia, kad visos materijos pagrindas – noras mėgautis ir moko, kaip keisti ir valdyti norą. O visi kiti pasikeitimai – norų ir jų pokyčių pasekmės, žmogui bus pavaldūs. Gamtos skirstymas į negyvąją, augalinę, gyvūninę dalis yra niekas kitas kaip noro mėgautis lygmenys – „išsaugoti save ir vystytis“, „priartinti tai, kas naudinga ir atitolinti tai, kas kenksminga“.
Mokslas negali išspręsti meilės problemos, cheminiai preparatai čia nepadės. O kabala moko, kaip pakeisti savo jausmus tiek, kad galėtum pakilti aukščiau jų. Ir jausmams pasikeitus iš neapykantos į meilę artimui pajusti „pasaulį savo išorėje“, kas ir yra Aukštesnysis pasaulis, amžina, nepriklausoma nuo mūsų kūno būsena – nežemiškoji meilė.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>