Kur mūsų laisvė?

Klausimai ir atsakymai, Valios laisvė

Klausimas: Ar mūsų veiksmai šiame pasaulyje daro įtaką Aukštesniesiems pasauliams?
Atsakymas: Įtaką daro vienintelis veiksmas, kuris vadinamas „valios laisve“ – veikiant aplinkai (Mokytojui, knygoms, grupei) suvokti atidavimo savybės didingumą ir tai, kad šį tikslą pasiekti galima tik įtakojant Šviesai. Visi kiti mūsų veiksmai bet kuriame iš pasaulių – nėra savarankiški, „ne mūsų“.

Klausimas: Mokausi jau apie metus ir esu perskaitęs daugelį Jūsų knygų. Pradžioje skaitomi tekstai man kėlė didelį susižavėjimą, skatino įvairias mintis ir jausmus. Šiandien aš visiškai abejingas savo materialiam gyvenimui. Bet ir iš skaitomų tekstų taip pat nepatiriu jokio įkvėpimo. Ką daryti?
Atsakymas: Mūsų pasaulis neteikia jokio entuziazmo – tai gerai! O štai dėl įkvėpimo dvasiniam pasauliui reikia kovoti. Jis įgyjamas veikiant Mokytojui, knygoms, bičiuliams. Savyje šio įkvėpimo neatrasite. Tik tinkamoje aplinkoje – žr. straipsnį „Valios laisvė“. Prie tikslo priartėsime tiek, kiek suvoksime jo didingumą, svarbą.

TV programa „Valios laisvė“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>