Moteris ir meilė artimui

Dvasinis darbas, Klausimai ir atsakymai, Moters dvasingumas

Klausimas: Savo dienoraštyje rašėte, kad moterų prigimtis neleidžia joms viena kitos mylėti. Norėčiau žinoti, kas tinka moterų prigimčiai. O jeigu kalbama apie trūkumą, būčiau dėkinga, jei paaiškintumėte, kas tai per trūkumas ir kokia dvasinė šios sąvokos reikšmė. Kuo tai pasireiškia? Ar šis trūkumas ir lemia tokią moters meilę artimui? Ar moterys taip pat turi įveikti 125 išsitaisymo pakopas?
Atsakymas: Kadangi kiekviena moteris atstovauja norui, o vyras – jo užpildymui, tai moterims neįmanoma su niekuo draugauti, o mylėti jos gali tik tai, kas joms priklauso. Bet kaip tik ši savybė ir suteikia joms tą norą, kurį vyrai turi ištaisyti bei užpildyti. Be to, kiekvienas žmogus, tiek vyras, tiek moteris, turi savo vidinius „vyrą“ ir „moterį“ ne tik pagal chromosomas, bet ir pagal dvasines savybes. Bet kartu su vyriškąja dalimi, suteikdamos vyrams troškimą veržtis Kūrėjo link, moterys skatina juos siekti kūrimo tikslo.

„Apie dvasinį moters vystymąsi“ 12, 3, 4

Klausimas: Ar „meilės artimui“ samprata tinka ir žmonos atžvilgiu?
Atsakymas: Su žmona reikia bendrauti pagal visuomenės taisykles, o su draugais, su kuriais privalote pasiekti visišką tarpusavio pasitikėjimą (aravut), turite dirbti siekdami vienos sielos dėsnio „Pamilk artimą kaip save“.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>