Krizė: kalba, suprantama visiems

Krizė, globalizacija

Kai žmogus jaučia, kad yra savo ego valdžioje, – toks pojūtis vadinamas „tremtimi“. Tremtis – kai pradedu jausti savo gyvenimą tarsi spaudimą, tiesiog kaip gimdymo sąrėmius, kad iš šio gyvenimo išeičiau į Aukštesnįjį gyvenimą.
Šiandien, matydami visas žmoniją užgriūvančias nelaimes, turime suprasti, kad šis visuotinės tremties pojūtis greitai vis labiau išplis po visą pasaulį ir tai patirs visi.
Tai įvyks palaipsniui, – juk kalbame apie milžinišką žmonių masę, kur kiekvienas savo vystymosi lygmenyje, su savo mentalitetu. Ir kol dar išaugs kiekvieno žmogaus egoistinis noras mėgautis, kol dar kiekvienas ims jausti siaubingą depresiją, tamsą, nepasitenkinimą gyvenimu, netgi turėdamas absoliučiai viską, – mus kankins vis stipresni smūgiai.
Tačiau šie smūgiai nepaliks manęs be darbo ir be maisto. Priešingai! Jie vyks mentaliniame lygmenyje. Neturėsiu kuo atgaivinti savo sielą, jausiu nuolatinį nepasitenkinimą, jausiuosi esantis ant nevilties ribos.
Galbūt atrodo, kad visos tos dabar mus užgriūvančios problemos – tai materialinio lygmens problemos. Vėliau mums atsiskleis, kad iš tikrųjų tai dvasinės problemos. Juk kūrimo tikslas – kad visi taptų panašūs į Kūrėją.
Ir jeigu manyje vis dar nepabudo „taškas širdyje“ – dvasingumo noras, t.y. noras atiduoti (nepainioti su kitais „dvasingumo“ apibrėžimais), tai visa, kas vyksta, galiu suprasti tik per tai, kas susiję su mano fizinio kūno egzistavimu: maistas, šeima, visuomeninė padėtis ir pan. Nesugebu jų suvokti kaip dvasinių problemų.
Galbūt man trūksta kažkokių dvasinių malonumų, tačiau nepajėgiu suprasti, kad trūksta būtent jų. Ir tik patyręs kokį nors smūgį savo žemiškame gyvenime imu suvokti, kad man bloga dėl dvasinio elemento trūkumo. Taip palaipsniui (per 4 stadijas) vystosi mūsų egoizmas ir gyvūninė stadija pagimdo dvasinę.
Todėl šiandien visas pasaulis patiria ekonominę krizę. Kodėl būtent ekonominę? Kaip visa tai siejasi su ekonomika? Esmė ta, kad tokią „kalbą“ suprantame visi.
O kas gi tai iš tikrųjų? – Šviesos nebuvimas.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>