Duonos nėra!

Krizė, globalizacija

Daugelis mokslininkų ir filosofų, pradedant Vernadskiu, Kantu, Hėgeliu ir iki pat mūsų dienų, teigia, kad pasaulis – tai uždara sistema, visiškai susijusi visuose lygmenyse. Žmogus negali pabėgti nuo gamtos dėsnių, jis visada yra gamtos dalis.
Jau visiems aišku, kad gamta visiškai integrali. Kaip tai gali atsiskleisti ir tapti suprantama paprastam žmogui, kuris žino tik savo gamyklą ir kelią į darbą bei namo? Jam tai taps aišku, kai jis užeis į parduotuvėlę arba gastronomą ir išgirs: „Duonos nėra!”
Kodėl nėra duonos?! – Todėl, kad vienas tiekėjas neatvežė miltų, kitas – aliejaus, trečias – vandens, ketvirtas – netiekė elektros… Trumpiau tariant, duonos nėra! – O ką gi man daryti?! – Eik, susitark su jais visais, ir tada duonos bus.
Tada jam teks bėgioti tartis su vienu, antru, trečiu, ir taip sužinos, kad priklauso nuo viso pasaulio. Būtent prie šios situacijos dabar artėjame. Jeigu nepagerinsime ryšio tarp mūsų, neturėsime nieko, tik tuščias lentynas, – ir iš to nieko, iš tokių didelių kančių sužinosime, kad priklausome nuo visų.
Kai kurie žmonės galvoja, kad jiems pavyks pabėgti: „Štai susikasiu sau lopinėlį žemės, pasodinsiu ten šiek tiek bulvių, pomidorų, ir man užteks pragyvenimui. O jūs visi prasmekit skradžiai – man nusispjauti, sėdėsiu savo kampe, ir viskas.“
Tačiau tai neįmanoma! Gyvenimas šiandien taip sutvarkytas, kad nė vienas negalės nuo jo pabėgti. Todėl Baal Sulamas teigia, kad jeigu eisime į išsiskyrimo pusę, tai ateisime iki nacistinių režimų, tai irgi bus susijungimas, tik atvirkščias: ne siekiant atiduoti, o gauti.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>