Ekonomika – gyvenimo pratęsimas

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Žemė panaši į vieną ląstelę, ir, kaip ir visa, kas gyva joje, evoliucionuoja iš konkuruojančios individualizacijos į gyvybei būtiną sąveiką. Gamta atskleidžia visų gyvų organizmų žemėje istorinius ir globalius ryšius bei tarpusavio priklausomybę. Ekonominė sistema funkcionuoja panašiai kaip žmogaus organizmas. Tirdami žmogaus kūną, kaip vieną organizmą, galime rasti savęs ir visuomenės valdymo principus, kurių iš prigimties neturime, bet galime laisvai rinkdamiesi savarankiškai juos perprasti ir taikyti.
Atmestume ekonomikos ir gyvenimo klestėjimui kenkiančius principus ir taikytume tik naudingus. Žmogaus organizmas išsaugodamas savo formą nuolatos atnaujina ląsteles, pašalina tai, kas jam nėra būtina. Kūno gyvybingumas įmanomas tik tada, jei jo biologinės dalys linkusios palaikyti viena kitą, o ne būti priešiškos. Nors praeityje kova už išgyvenimą buvo vystymosi principas, tačiau vieningame kūne (būtent taip šiandien mums atsiskleidžia žmonių visuomenė) veikia kitas principas – vieningo kūno principas: „Gyvenimo pagrindas – gyvybinių sistemų tarpusavio ryšys“.
Todėl ir mūsų karta privalo nuo laisvos konkurencijos pereiti prie geranoriškos tarpusavio sąveikos principo. Laisva evoliucija baigėsi. Atsiskleidė Gamtos sistema. Ir mums teks į ją įsijungti.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>