Kas sudarys ateities visuomenę?

Krizė, globalizacija, Paskutinė karta

Klausimas: Kokia valstybė bus pasiruošusi pradėti būsimos visuomenės kūrimo eksperimentą – ar ta, kurioje dar gyvas prisiminimas apie socializmą, ar, atvirkščiai, kuri jau prisisotino kapitalizmo?
Atsakymas: Manau, kad tai priklauso ne nuo valstybės materialinės padėties, bet nuo to, kiek žmonės pajėgūs suvokti krizės priežastis ir būtinybę iš jos pakilti, įveikti ją susijungiant, suprantant, kad kito būdo išgyventi šiandien – nėra.
Ir šis būdas, – kaip sako Baal Sulamas, – gali suveikti bet kurioje atskiroje šalyje. Nebūtinai visame pasaulyje. Bet tai priklauso nuo žmonių suvokimo, nuo jų išsivystymo lygio.
Turi atsirasti suvokimas ir supratimas, kad nėra kitos išeities (sprendimo) iš dabartinės padėties, kad kitaip išgyventi neįmanoma. Tai nėra kišimasis į asmeninį žmogaus gyvenimą, tai ne prievarta prieš žmones, kaip buvo kuriantis tarybų valdžiai.
Visuomenė turi pati įsitikinti, kad ankstesnis supratimas, seni sprendimai, požiūris (reguliatoriai) jau nebeveikia. Tai gali būti Amerika, Rusija, po to Europa.
Nemanau, kad tai galėtų būti technologiškai ir socialiai neišsivysčiusios šalys, skurdžios, turinčios diktatoriškus, „liaudies“ režimus. Jos dar nepasiekę būtino visuomenės išsivystymo lygmens, sąmoningumo. Šį principą jos perims iš pirmaujančių šalių, iš dalies todėl, kad tai padaryti bus priverstos dėl ekonominio ir socialinio bendradarbiavimo.
Manau, kad tarptautinis fondas ir vieninga pasaulio vyriausybė, kuri nori nenori bus sudaryta, savo pavyzdžiu ir morališkai spausdama sukels judėjimą bendradarbiavimo link.
Juk žmonija sudaryta piramidės principu: joje yra dalis, kuri jau pajėgi suvokti integralaus vystymosi didybę, ir yra dalys, kurios gali tik prisijungti suvokdamos faktą, kad kitos išeities nėra.
Bet galiausiai vadovaudamiesi gamtos dėsniais visi privalės pasiekti visišką harmoniją kartu su visa Gamta.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>