Visa žmonija – tai mano sielos kūnas

Krizė, globalizacija, Laidavimas

Klausimas: Kai žmogus pirmą kartą girdi apie laidavimą ir visuotinę priklausomybę, tokie pokalbiai jį erzina ir atstumia. Kaip paaiškinti, kad susivienijimas mums naudingas?
Atsakymas: Įsivaizduokite, kad šis žmogus po avarijos jaučiasi kabantis ant plauko tarp gyvenimo ir mirties (juk sielų sudužimas – tai avarija), visas jo kūnas sudaužytas, ir jis be gyvybės ženklų guli ant neštuvų.
Jeigu jis pajustų, kad į gyvenimą grįžti sugebės tik bičiulių dėka, tai liautųsi nekęsti laidavimo idėjos. Tada suprastų, kad jis pats neturi kūno, tik tašką. Ir visą savo kūną: kojas, rankas, smegenis bei visa kita jis gali gauti tik iš kitų priklausomai nuo to, ką jie paaukos.
Būtent tai vadinama laidavimu, kai išskyrus šį vienintelį tašką, visa kita gauni tik iš savo įsijungimo į kitus. Todėl, kad noras gauti dvasiniame pasaulyje neegzistuoja, jame yra tik noras atiduoti. Štai kodėl aš gyvenu ne savo paties kūno sąskaita, o tik visos žmonijos paaukotų organų sąskaita. Jie ir yra mano kūnas.
Aš – viso labo taškas, o visa žmonija – tai mano sielos kūnas. Visi šie žmonės turi atiduoti man organus. Tiek, kiek aš pasiruošęs juos mylėti, o jie pasiruošę būti susijungę vienas su kitu, – laidavimo jėga kiekvienam iš mūsų perduos tai, kas būtina.
Gerai, kad šiandien žmogus jau iš dalies suvokia, jog nenori laidavimo. Tačiau atradęs, kad vienas egzistuoti negali, jis panorės laidavimo savybės, tuo pat metu suprasdamas, kad tai pasiekti ne jo jėgoms. Jis aistringai norės, kad Laidavimo dėsnis valdytų jį, tačiau suvoks, kad nesugeba jo nei vykdyti, nei suvokti.
Ir tada jis suriks taip stipriai, kad įgis šią savybę iš aukščiau – ir nuo tos minutės vadinsis Kūrėjo vergu, o ne Faraono vergu, – juk jis pats panoro, kad iš aukščiau nusileistų ir jį valdytų kitokia jėga, kitoks valdymas – atidavimo valdžia, o ne jo prigimtinis egoizmas.

1 komentaras

Vienas atsiliepimas

  1. virgis  •  3 gegužės, 2009 @17:52

    Įdomu:čia vova0007 apie meilę dievui ir apie Kabala užsimena.
    http://rutube.ru/tracks/1847347.html?v=580ef5e2f30c82ba583b1fb3fd63b97b

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>