Ar turi Kūrėjas pavidalą?

Kūrėjas

Klausimas: Kaip apibrėžti, kas yra Kūrėjas? Apie ką mąstome Jį įsivaizduodami? Egzistuoja tiek daug apibrėžimų, kad kyla pavojus iškraipyti arba, neduok Dieve, užsiimti stabmeldyste?
Atsakymas: Tai tiesa. Iš tikrųjų Kūrėjo apibrėžimas pateikiamas daugelyje kabalistinių knygų. Apie tai rašo Ari, Baal Sulamas ir kiti kabalistai. Kūrėjas – tai davimo ir meilės savybė, Geras ir Kuriantis gėrį. Šiukštu įsivaizduoti Jį kaip kūną ar kitokį ribotą pavidalą, ką dažnai žmonės daro. Žmogus taip sukurtas, kad visada piešia sau kokį nors pavidalą. Bet pavidalo nėra. Yra tik davimo ir meilės savybė.
Kaipgi galiu įsivaizduoti savybę? Sakoma, kad negaliu įsivaizduoti kažko abstraktaus, todėl visi reiškiniai turi būti įvilkti į mano materiją: mintį ir norą, protą ir jausmą. Vadinasi, kalbame apie savo materiją ir jai suteiktą formą: taip suprantu, kas vadinama davimo savybe.
Todėl pasakyta: „Iš Tavo veiksmų Tave pažįstame“. Tai reiškia, kad kuo daugiau save ištaisau ir suderinu su davimo savybe, tuo labiau suprantu, kas yra Duodantysis. Ir todėl „Kūrėjas“ (hebrajiškai Borė) reiškia: ateik (bo) ir pamatyk (). Tu vystaisi ir matai, kas yra davimo savybė. Ir tada ją įgyji. Neįgijęs – nepažinsi. Todėl geriausia nieko neįsivaizduoti ir studijuoti kabalą, kad ateitų grąžinanti į Šaltinį Šviesa ir tave ištaisytų. O priklausomai nuo to, kiek išsitaisei, pažįsti Kūrėją, kaip ir parašyta „Visi pažins Mane – ir mažas, ir didelis“, neaplenkiant ir tavęs!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>