Kaip užsidirbti duonai?

Krizė, globalizacija

Klausimas: Žmogus keliasi ryte, eina į darbą, po darbo šeimai lieka kelios valandos. Jis sako: „Dirbu, esu paklūstantis įstatymams pilietis…“ Kas dar turima omenyje sakant „geri santykiai su kitais“?
Atsakymas: Turi būti bendrumo pojūtis, kuriuo pasiekiame kažką aukšto. Bet pirmiausia žmogus turi suprasti, kad tik viduje būdamas sąžiningas užsidirbs duonai. Tai nelengva ir mums teks tai atskleisti. Pasieksime tokią būseną, kada neturėsime ko valgyti, ir žmonės supras, kad maisto buvimas nepriklauso nuo derliaus, jis priklauso tik nuo požiūrio. Galima pasiekti būseną, kai duosi dirvai visa, kas būtina, tačiau neteisingai elgsiesi su žmonėmis, kuriems nori ką nors užauginti, ir iš žemės negausi nė vieno grūdelio, nė vieno pomidoro – nieko.
Apie tai galima sukurti filmą. Žmogus pasodino pilną lauką pomidorų, bet, kad ir kaip jis stengtųsi, jame niekas neauga, išskyrus žalius krūmus – tol, kol jis nepakeis savo požiūrio, nes dabar turime ištaisyti gamtą ne gyvūniniame, augaliniame ar negyvajame lygmenyse, o lygmenyje žmogus. Kad taip kalbu, nėra nieko keisto, tai dėsninga, juk žmogus dabar neigiamai veikia žemiau jo esančią gamtą.
Mes pasieksime būseną, kai žmonės pajus: nėra teisingo ketinimo – nieko negausi, vos tik ketinimas ima formuotis – gauni palaiminimą. Tai vadinama atskleidimu, bet kokį kančių kelią reikia nueiti, kokio mokymo reikia! Ir tai iš tikrųjų įvyks, pamatysime, kaip per skirtingas sistemas pati gamta privers mus sėdėti ir mokytis, kaip sukurti teisingą ketinimą, teisingą santykį. Per didžiules kančias, suirutes, ligas ir painiavą sužinosime, kad tereikia išmokti teisingai nusiteikti.

Ištrauka iš 2009 m. kovo 5 d. pamokos pagal Baal Sulamo straipsnį „Vienas priesakas“ Skaityti visą >>

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>