Einame pas Faraoną!

Egoizmo vystymasis, Krizė, globalizacija, Laidavimas

Klausimas: Kodėl žmonija, būdama gyvūniniame lygmenyje, negali pasiekti tarpusavio laidavimo natūraliai, taip kaip kūno ląstelės?
Atsakymas: Žmogus – pernelyg sudėtingas kūrinys, kad būtų susijungęs su kitais. Kuo didesnis egoizmas visuose lygiuose – negyvajame, augaliniame, gyvūniniame ir žmogiškajame, tuo kiekvienas elementas tampa individualesnis, negebantis susijungti su kitais. Atvirkščiai, vystydamasis jausiesi vis labiau nuo kitų atitrūkęs.
Dabar ne tik psichologai ir sociologai, bet ir ekonomistai bei daugelis politikų atskleidžia, kad pasaulis tapo susietas ir mes turime susijungti.
Bet jie tiki, kad sugebės to pasiekti kokiu nors žemišku būdu – ir viskas susitvarkys – bus pasaulio bankas, pasaulio vyriausybė, auklėjimas, pasaulinis ryšys.
Bet dar po kelių G20 pobūdžio susitikimų jie ims suprasti, kad iš tikrųjų neturi metodikos, leidžiančios susivienyti.
Kančios bus didelės – grėsmės, saugumo ir orientacijos praradimas, visiškas bejėgiškumas, visus apims liūdesys. Juk žmogui yra nepakeliama gyventi nežinomybėje. Nuolat jausti nerimą ir nežinomybę – blogiau nei mirti. Mūsų protas negali veikti tokiomis sąlygomis.
Bet mūsų tarpusavio susijungimas įmanomas tik virš mūsų egoistinės prigimties. Negyvajame, augaliniame ir gyvūniniame lygmenyse visa gamta, jos dalys instinktyviai, natūraliai susiję, viena kitą papildo, harmoningai bendradarbiauja tarpusavyje, neturėdamos pasirinkimo ir apsisprendimo laisvės.
Tačiau panašų susijungimą tarp žmonių kiekvienas turi pasiekti sąmoningai. Kūrėjas mums nedavė galimybės susijungti instinktyviai. Šis susijungimas įmanomas tik įgijus davimo ir meilės savybę, visiems dalyvaujant bendrystėje su visais – taip mes turime pakilti virš savęs, savo egoizmo – pasiekti biblinį priesaką „Mylėk artimą kaip save“.
Taip mumyse atsiskleis Kūrėjo savybė, tapsime į Jį panašūs – ir suprasime, kodėl Jis taip su mumis pasielgė…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>