Aš, pasaulis ir Kūrėjas

Dvasinis darbas, Kūrėjas

Klausimas: Nejaugi tai, kad liūdžiu su visu pasauliu, nėra Kūrėjo kaltinimas?
Atsakymas: Ne, jeigu pasaulio liūdesį laikote Kūrėjo kvietimu susivienyti su juo, jeigu esate pasirengęs padėti pasauliui, jeigu suprantate, kad tobulumą galima suvokti tik iš jo nebuvimo, tai pateisinate Kūrėją – belieka padėti pasauliui.

Pamoka pagal straipsnį „Skirtumas tarp švento šešėlio ir klipot šešėlio“ (rusų k.)

Klausimas: Šiandien pamokoje pasakėte, kad kuo mažesnis žmogaus lygis, tuo didesnį malonumą dėl jo pastangų patiria Kūrėjas. Man tai tiesiog nepagrįstas tvirtinimas. Ar galiu tai kažkaip išmatuoti, kad patvirtinčiau arba paneigčiau jūsų žodžius?
Atsakymas: Pirmiausia, taip sakė kabalistai, kurie jau nuėjo šį kelią. Maža to, ir mūsų pasaulyje matome, kad maksimalų malonumą tėvai gauna iš mažylio, ir kuo jis labiau auga, tuo mažesnį malonumą suteikia tėvams.

„Žmogaus ryšys su Kūrėju“ (rusų k.)

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>