Kaip išpirkti nuodėmes?

Biblija

Klausimas: Jau seniai skaitau jūsų knygas. Užaugau krikščioniškoje šeimoje, tačiau nė į vieną savo klausimą nerasdavau atsakymo. Dažnai sakote, kad Bibliją reikia suprasti ne paraidžiui, kad viskas parašyta alegoriškai. Su tuo seniai sutinku. Tačiau kodėl Biblija vartoja aukojimo už nuodėmingą poelgį sąvoką?
Kam reikalingi aukojimo priesakai, juk krikščionybėje svarbiausia yra tai, kad Kristus paaukojo save už viso pasaulio nuodėmes.
Atsakymas: Visa Biblija (Tora) kalba apie egoizmo ištaisymą, kol žmogus netampa visiškai panašus į Kūrėją. Išvardijamos visos galimos nuodėmės – žmogiškojo egoizmo atskleidimas. Žmogus, atskleidžiantis savo egoizmą, jaučiasi nusidėjėliu, o nusideda jis išnaudodamas kitus savo naudai. Čia pat Biblija (Tora) pateikia atsakymą, kaip šis egoizmas ištaisomas. Aiškinama, kokio lygmens (negyvojo, augalinio, gyvūninio ar žmogaus) yra šis egoizmas ir jo ištaisymo iš „dėl savęs“ į „dėl kitų“ metodas.

Kas yra „nuodėmė“? (rusų k.)

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>