Kur slepiasi mūsų pasirinkimo laisvė?

Krizė, globalizacija, Valios laisvė

Jeigu išsilaisvintume nuo nereikalingų, pašalinių užsiėmimų, nesusijusių su žmonių tarpusavio santykių ištaisymu, tai užsiimtume vieninteliu reikalingu dalyku, kuriuo pasireiškia mūsų valios laisvė. Liktų būtent tai, ką turime atlikti, būtent tai, kur turime išsitaisyti.
Tai tik nedidelė sritis, tačiau absoliučiai kiekvienam turi būti aišku, kad čia ir yra vieta mums rinktis. Jeigu ištaisysime šiuos santykius, tai pasieksime Galutinį Ištaisymą ir Kūrimo tikslą. O jeigu šito nesiaiškinsime, tai visi mūsų veiksmai – priverstiniai, kaip gyvūnų.
Gamta parodys mūsų sugedimą visais aspektais: ir ekonomikos būklėje, ir sveikatos problemose, ir auklėjimo sistemose, ir šeimos santykiuose – visomis mumyse glūdinčio  egoizmo formomis.
Ir jeigu neištaisysime santykių tarp žmonių, gamta visa kita mums vaizduos kaip sugriautą.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>