Meilė, šeima ir kūrimo tikslas

Vyras ir moteris

Klausimas. Senovėje vyras galėjo nusipirkti žmoną, santuokas sudarydavo tėvai, bet juk meilė unisonu kyla tik konkrečiam individui.
Šiandien ne visada tuokiamasi iš meilės, moteris pastoja, kad vyras vestų, santuoka reikalinga norint persikelti gyventi į kitą vietą ir t. t. Atsirado šeima ir ją reikia saugoti, o jei kilo jausmas kitam žmogui, kai jau esi „visuomenės ląstelėje“?  Kas tada yra šeima ir kas yra meilė?
Atsakymas. Per visą savo istoriją žmonija į šeimą žiūrėjo kaip į visuomenės ląstelę, kurią kiekvienam būtina sudaryti ir vystyti.  Visose tautose ir kultūrose meilė niekada nebuvo priežastis sukurti šeimą. Šeimos tikslas, užduotis – egzistavimas šiame pasaulyje.
Šiandien mums iškyla kitas tikslas: šeimos tikslas ir užduotis – egzistavimas dėl Aukštesniojo pasaulio pasiekimo. Bet dar turime išsivaduoti iš seno požiūrio į šeimą ir suvokti, kad naujas požiūris kilnesnis. Kol kas esame posūkio taške, tyrinėjame save, analizuojame savo prigimtį, kad suvoktume ją kaip blogį ir pajustume būtinybę pakilti virš jos.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>