Viską, išskyrus būtiniausia, atiduok savo artimui

Ateities visuomenė

Klausimas: Kaip žmogui sužinoti, kas jam šiandien – būtiniausia?
Atsakymas: Nustatyti, kas būtiniausia, galima pagal vidutinį pragyvenimo lygį žmogaus gyvenamojoje vietoje. Yra daug metodikų, kaip šį lygį nustatyti. Baal Sulamas knygoje „Paskutinioji karta“ to nedetalizuoja, jis tik kalba apie įvairių komitetų įkūrimą, kurie turėtų patikrinti, kokiam žmogui ko trūksta, ir kiekvieną tuo aprūpinti.
Viskas vertinama atsižvelgiant į vidutinio žmogaus poreikius. Tarkim, kiekvienas šeimos narys turi turėti savo kambarį. Kiekvienas žmogus turi turėti darbą. Šeimoje galėtų būti automobilis važinėti į darbą ar kitiems reikalams. Viskas vertinama atsižvelgiant į pasaulyje vykstančius pokyčius. Tačiau kiekvienoje šeimoje turėtų būti visa, kas reikalinga normaliam jos egzistavimui.
Apskritai, klausimas yra ne tai, ką tu turi, o kaip tai vertini. Kūrėjas juk nenori, kad kentėtum. Kūrimo tikslas – suteikti kūriniams malonumą. Todėl žemiškąjį gyvenimą tu gyveni atsižvelgdamas į visus savo fizinio kūno poreikius – nei daugiau, nei mažiau. Turi pripildyti visus savo norus: maisto, sekso, šeimos, turto, šlovės, valdžios ir žinių. Čia neturėtų jaustis trūkumo.
Visus minėtus norus reikia pripildyti tiek, kiek to reikia tavo gyvūniškajam kūnui. O visa kita turi būti skirta atiduoti savo artimui.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>