Ištaisyti egoizmą – nedraudžiama

Egoizmo vystymasis

Klausimas: visgi nesuprantu, kodėl žydai iki šiol slėpė kabalą?
Atsakymas: aš suprantu jūsų mintį: jei kabala yra mokslas, skirtas ištaisyti žmogui, ir nėra čia jokių manipuliacijų, kam reikėjo ją slėpti visus 5769 metus, nuo pat pirmojo jos atradėjo Adomo laikų? Argi gali būti draudžiama ištaisyti egoizmą?
Esmė ta, kad per visą žmonijos egzistavimo istoriją kabala atvira visiems buvo tik Senovės Babilone – „mažame kaime“, kur kiekvienas turėjo įtaką visiems likusiems. Tokioje visuomenėje, kuri yra kaip viena sistema, būtina laikytis įstatymo „Mylėk savo artimą kaip save“. Tai visus babiloniečius žynys Abraomas ir kvietė daryti. Bet Abraomu pasekė nedaugelis ­– tik tie, kuriems atsivėrė „taškas širdyje“. Ir pasivadino jie Izraelis = Isra (tiesiai) + El (Kūrėjas). Visi kiti pasirinko atsiribojimą ir susvetimėjimą, o ne susivienijimą vardan egoizmo ištaisymo bei nesavanaudiškos meilės ugdymą. Bendros sistemos nebeliko, o Babilono gyventojai išsibarstė po visą pasaulį. Tuo metu Abraomo grupė vystėsi ir didėjo, kol prieš 2000 metų joje taip pat staiga plykstelėjo didžiulis egoizmas. Jie (Izraelis, žydai) iš lygio „Mylėk savo artimą kaip save“ nusirito į tarpusavio neapykantą ir prarado bendros sistemos pojūtį. Bendros meilės pojūtis – Kūrėjas, dingo, kitaip tariant, „Kūrėjas pasislėpė“ nuo jų.
Šiandien pasaulis vėl tampa viena sistema – „mažu kaimu“, kaip kad buvo Senovės Babilone. Ši tarpusavio ryšio tarp žmonių būsena reikalauja, kad būtų vykdoma sąlyga „kiekvienas atsakingas už kitus“, – tai būtina norint išgyventi. Vykdyti šį reikalavimą įmanoma tik esant nesavanaudiškai tarpusavio meilei.  Kabala to ir moko –  kaip šią savybę įgyti ir išgyventi. Šiandien kabala būtina, todėl ji ir vėl tampa visiems prieinama. Nes atsiskleidė jau ne pavienis, o globalus, sisteminis egoizmas, kurį ir reikia ištaisyti. Kol toks egoizmas nebuvo atsiskleidęs,  kabala, kaip mokslas apie jo ištaisymą, irgi buvo paslėpta. Šiandien ji atvira visiems, nes kiekvienas turi ištaisyti ne save, o savo santykį su kitais. Toks gamtos įstatymas. Atsiskleidus globaliam egoizmui, nėra jokių draudimų ir jam ištaisyti, todėl ir kabala tapo atvira. Mokykitės, kokie turime būti naujajame pasaulyje.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>