Iš išorės stebint Kūrėjo veiksmus

Ateities visuomenė, Kūrėjas

Klausimas. Ką pajus žmonės, kai tarp jų atsiskleis Kūrėjas?
Atsakymas. Įsivaizduokite kūdikį, kuriam viso labo viena diena, ir jo pirmuosius pojūčius, kad kažkas juo rūpinasi. Tai jausmas maždaug toks: yra kažkas didelis, kuris su tavimi elgiasi šiltai, švelniai, gerai. Tu nesugebi Jo suprasti, bet žinai, kad būtent Jis rūpinasi tavimi, daro tau gera, ir tu – visiškoje Jo valdžioje.
Palaipsniui visa žmonija pradės jausti rūpestingą ir vadovaujamąjį vienintelės pasaulyje Aukštesniosios jėgos poveikį. Jie pajus, kad aplink yra ši vienintelė Jėga, noras, programa.
Mes turime tik vieną kritinį tašką, apie kurį Psalmėse Karalius Dovydas sako, jog nežino, kodėl jis mums duotas. Tai „egzistuojančio amžinai“ (ješ mi ješ) ir „sukurto iš nieko“ (ješ mi ain) atskirties taškas. Iš jo žmogus jau gali stebėti tarsi iš išorės, ne savyje, iš šalies Kūrėjo veiksmus. Nuo šios akimirkos žmogus jau jaučia dvasinį pasaulį, jis suvokia širdimi, o ne protu, jis susijungęs su visa sistema ir artimą tada jaučia jau ne kaip svetimą, o kaip iš tikrųjų artimą, draugą.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>