Gamta apima viską!

Kabala, Krizė, globalizacija

Klausimas: Šiuolaikinė ekonomika, o ir visas mūsų gyvenimas yra tikras chaosas – sunkiai reguliuojamas, sunkiai kontroliuojamas ir sunkiai prognozuojamas. Kaip šioje situacijoje elgtis? Pats aktualiausias ir skaudžiausias dabarties klausimas: kas miršta ir kas gimsta?
Atsakymas: Pirma, ko turėtume išmokti iš krizės ir iš šiandieninės neapibrėžtos būsenos, yra tai, kad mes vystomės nepriklausomai nuo mūsų valios – vystomės pagal tam tikrus dėsnius. Šie dėsniai mums nežinomi. Jei mes galime juos bent kiek nuspėti – gerai, jeigu ne – tai ne, nuo to niekas nesikeičia. Visos mūsų pastangos kažką pakeisti nieko gero neduoda. Suprasti gamtos dėsnius – tai, visų pirma, įgyti išminties bei jėgų.

Klausimas: O ką po to su šiomis žiniomis veikti?
Atsakymas: Kol kas visos mūsų pastangos ką nors pakeisti neduoda jokių rezultatų. Galima tvirtinti, jog mūsų klaidos taip pat gamtos užprogramuotos tam, kad kažko mus išmokytų.
Taip mes ir judame į priekį.

Klausimas: Argi tai ne fatalizmas?
Atsakymas: Iš tiesų – gamta apima viską: taip pat ir visas elgesio paskatas, motyvus bei žmogaus veiksmus. Visų žmogaus problemų priežastis ta, kad jis išskiria save iš gamtos.
Gamtos užduotis – išmokyti žmogų, kad jis neriestų nosies, neatskirtų savęs nuo Gamtos. Žmogus turi suprasti, kad jis yra Gamtoje, yra jos dalis.
Vienintelė žmogaus užduotis – visos gamtos integracija, t.y. visos sistemos harmonizavimas, jos pusiausvyros atstatymas. Tai turi vykti žmogaus valia ir jo noru. Gamta stumia, kad žmogus tai suvoktų. Žmogui gali būti skaudu, baisu. Tačiau visa tai tik tam, kad jis suprastų, jog visa Gamta – tokia susipriešinusi, tokia prieštaringa, tokia krizinė – tokia tik todėl, kad jis, žmogus, ją taip veikia. O mes turime suvienyti visas gamtos dalis į harmoningą sistemą. Ir tai priklauso nuo kiekvieno iš mūsų. Žmogaus turi išsiskirti iš gamtos, tačiau tik tiek, kiek jis geba ją harmonizuoti.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>