Padaryk taip, kad bičiulis taptų draugu

Dvasinis darbas

Klausimas (iš dienoraščio ispanų kalba): Jūs sakote, kad su bičiuliu reikia elgtis kaip su vaiku – mylėti, nesmerkti jo. Reikia pakilti aukščiau. Sakote, kad tai – kitas žmogus, ir svarbiausias dalykas santykyje su juo turi būti principas: „pamilk savo artimą, kaip patį save “.
Bet ar tai reiškia, kad reikia ignoruoti nuolatinius įžeidinėjimus ir stengtis toleruoti bičiulį, nepaisant, kad jo veiksmai sukelia žalą, tiek moralinę, tiek fizinę? Kiekvieną kartą, kai tai vyksta, noriu su juo ginčytis, jaučiu, kad šis žmogus nėra bičiulis. Galbūt esant tokiai situacijai, verta tiesiog fiziškai nuo jo atsitraukti, kad išvengtum blogos įtakos, nors kalbama apie žmogų, studijuojantį kabalą?
Atsakymas: Jeigu jūsų nuoširdūs bandymai pagerinti su juo santykius, kaip rašo Rabašas, yra nesėkmingi, – palikit jį, tarytum nepastebėtumėte, palaukite, kol jis subręs – ir tada taps jūsų draugu. O jums tokie santykiai padės!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>