Erdvė ir laikas – subjektyvūs

Realybės suvokimas

Pranešimas: skaičių seką žmonės įsivaizduoja, kaip horizontalią eilutę, kurioje maži skaičiai yra kairėje, o dideli – dešinėje. Trumpus laiko intervalus mes taip pat įsivaizduojame esančius labiau „kairėje“, o didelius – „dešinėje“. Tą patį galime pasakyti ir apie erdvinį suvokimą – mažesni objektai išsidėsto kairiau, didesni – dešiniau. Eksperimentinės psichologijos duomenys liudija, jog tarp mintyse suvokiamo kiekio ir jo padėties erdvėje egzistuoja tamprus ryšys.
Replika: taip yra todėl, kad laikas, judėjimas, erdvė ar vietovė smegenyse suvokiami vienodai – kaip abstraktūs dydžiai. Nes jie yra subjektyvūs, egzistuojantys tik mūsų suvokime. Jei būtų kitaip, mes ir aplinką suvoktume kitaip.
Viską, kas egzistuoja, formuoja dvi jėgos: atidavimo ir gavimo. Šios dvi jėgos mumyse ir sukelia skirtingą pasaulio, veiksmų ir įvykių suvokimą. Tai galime palyginti su  elektra, kurios dėka veikia daugybė įvairių prietaisų. Elektra viena, o jos sukelti veiksmai – skirtingi.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>