Kas yra dvasingumas?

Dvasinis darbas, Kabala

Žmonėms atrodo, jog jie žino, kas yra dvasingumas, tačiau su dvasingumu neturi jokio ryšio. Jiems atrodo, kad dvasingumą galima pasiekti per muziką, mokslą ar kokius nors psichologinius, liaudiškus ar šamaniškus veiksmus. Iš tikrųjų šią savybę galima įgyti tik jautriu kabalistinio dvasingumo siekio metodu. Jokia muzika, jokiais „seansais“ pasiekti dvasingumo neįmanoma. Jūs galite dvasingumu vadinti tai, ką patiriate per meditaciją, ypatingą muziką, kažkokius pratimus, – bet tai ne tas dvasingumas, apie kurį kalbu aš. Dvasingumas, kurį aš turiu omenyje, pasiekiamas tik studijuojant kabalą. Studijavimas – tai kompleksinis žmogaus darbas su savimi, kurio rezultatas – ypatinga šviesa, šviečianti jam iš išorės.
Ši šviesa – tai ypatinga jėga, sukelianti žmoguje dvasingumo siekį, norą atsiplėšti nuo bendros masės, nuo šio pasaulio, t.y. būti šiame pasaulyje tik savo gyvūniškuoju kūnu ir ne daugiau. O viskas, kas priklauso mūsų protui, mūsų norams, – visa tai turi pereiti į visiškai kitą erdvę, tarsi peršokti nematomą barjerą ir atsidurti visiškai kitame pasaulyje.
Šio dvasingumo negaliu jums parodyti, išreikšti ar padėti ant stalo, kad jūs jį pamatytumėte ir pajaustumėte, – tai neįmanoma. Šis, mano dvasingumas, pasiekiamas tik per kabalą, ir tik per kabalą žmogus vis giliau atskleidžia šitą dvasinį pasaulį.
Kabala – tai dvasinio pasaulio suvokimo ir kilimo jame per daugybę pakopų, gyvenimo ratų bei skirtingų būsenų, metodika. Muzika gali būti kabalistinė, bet tai bus tik lydintysis faktorius. Galime palyginti su  chemine reakcija, kuriai vykstant atsiranda šalutiniai efektai – temperatūros pakilimas, slėgio sumažėjimas arba dar kas nors: mums reikia pasiekti kai ką konkretaus, bet papildomai atsiranda dar kai kas.
Kabalistas taip pat gali išreikšti savo išgyvenimus muzikoje, gali rašyti eiles, sukurti metodikas, papildydamas mokymą kokiomis nors pagalbinėmis priemonėmis. Mes darome brėžinius, kuriame muziką, susikibę rankomis dainuojame dainas, – visa tai pagalbinės priemonės. Bet tai, ką aš suvokiu kaip dvasingumą, perprasti galima tik per metodiką, kuri vadinasi kabala.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Kuo kabala skiriasi nuo kitų praktikų“

„Kaip suprasti dvasingumą?“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>