Buvome tarsi sapne

Kūrėjas, Realybės suvokimas

Klausimas: Jeigu aš pats turiu įsivaizduoti Kūrėją, kaip sužinosiu, ar Jis tikras, ar yra tik mano vaizduotėje? Gal tai tik mano sapnas ar fantazija?
Atsakymas: O kaip tu patikrinsi, ar visas šis gyvenimas nėra tik sapnas? Gal tu ir dabar miegi ir sapnuoji, kad užduodi man klausimą. Juk viskas reliatyvu.
Kol esame vienintelėje realybės dalyje, jos egoistinėje savybėje gauti, – negalime nustatyti, sapnas tai, ar tikrovė. Neturime su kuo mūsų būsenos palyginti – esame panardinti savo egoizme ir skiriame tik viena: kas man naudingiau. Todėl negalime įsivaizduoti būsenos, priešingos egoizmui, kai vietoje gavimo – atidavimas.
Kai žmogus jaučia abi šias būsenas: ir gavimo, ir atidavimo, tuomet jis gali palyginti vieną su kita, kaip du skirtingus matmenis. Žmogus esantis vienu metu ir gavimo būsenoje, ir tuo pačiu kuriantis atidavimo būseną – gali nustatyti savo buvimo vietą.
Neįmanoma atskirti sapno nuo realybės, tiesos nuo melo tol, kol, be įgimto egoizmo, nepajusi antrosios jėgos – Kūrėjo, kol esi uždarytas savo paties viduje.
Kabalistai rašo, kad, kai žmogus iš šios realybės išeina į dvasinį pasaulį, jis pajunta, kad visas praeitas jo gyvenimas buvo tarsi sapnas – „chainu ke cholmim“, kaip pasakyta didžiojo kabalisto karaliaus Dovydo psalmėje. Ką reiškia „išeina iš šios realybės“? Tiesiog prie jos žmogus prideda dar vieną realybę – atiduodančiąją. Ir tada jis išvysta, jog gaunančioji realybė buvo tarsi sapnas.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>