Dvasingumas – integrali sistema

Dvasinis darbas

Mes gyvename integralioje sistemoje. Bet koks jos pokytis atsispindi visuose pasauliuose, visose dešimtyje sfirot. Vadinasi, keičiantis man, keičiasi kiekvienas žmogus ir visa kūrinija, savo ruožtu kiekvieno žmogaus pokyčiai sukelia naujus pasikeitimus visuose likusiuose  ir t.t. Procesas baigiasi, kai sistema pasiekia galutinę ramybės būseną, kurioje pradžia ir pabaiga susilieja į vieną, nekintamą, amžiną būseną.
Dvasingumo pagrindas nėra diskretus, nėra sudarytas iš atskirų dalių – jis vientisas, tobulas, integralus. Ir nors mes su aplinka ir vieni su kitais elgiamės „linijiškai“, iš tiesų šioji aplinka yra analoginė, integrali sistema, kuri galų gale „nurimsta“ ir joje nusistovi pusiausvyra.
Žmogus privalo būti aktyvia šio proceso dalimi, kol neaprėps visos sistemos, kol nepersismelks ja taip, kad ši taptų jo prigimtimi. Todėl iš mūsų reikalaujama ne išoriškai suprasti kabalą, o keisti save iš vidaus, kad atitiktume studijuojamą sistemą, kad visiškai ją „absorbuotume“. Taip tapsime susiję pagal meilės artimui principą – įgysime visišką savo amžino ir tobulo (integralaus) egzistavimo kontrolę.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Žaisliukas žmonijai“

„Kas yra dvasingumas?“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>